Vetonaattorit keräsi juniorityöhön hyvän potin

Tuore kunnanjohtaja Sami Gustafsson ja Mikko Kanala taitoradan lähtöviivalla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vetonaattoreissa nähtiin Superpesisjoukkueen ja jo uransa lopettaneiden pesäpalloilijoiden eli Konkareiden välisiä leikkimielisiä kisailuja useissa lajeissa, kuten tarkkuuslyönnissä ja pallopeleissä. Kenties odotetuin kohtaaminen oli tuoreen kunnanjohtajan Sami Gustafssonin ja pesäpallotykki Mikko Kanalan mittelö radalla, jossa kysyttiin nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Gustafsson johti viimeiseen lajiin eli ”tynnyrin” kantoon tultaessa, mutta menetti tasapainonsa juuri ennen maalia, jolloin Kanala ehätti edelle. Hän vaati Kanalalta revanssia, kunhan Lakeaharjun kuntoportaat valmistuvat, ja aikoo olla tätä nopeammin ylhäällä.

Superit vei tasaisen taiston nimiinsä pistein 17-14. Ari Uusitalon johtamassa Konkareiden joukkueessa nähtiin Mikko Rantalahti, Eero Latvala, Ami Melleri, Vesa Liikala, Jukka Liikala, Sami-Petteri Kivimäki, Timo Heimonen ja Jarmo Mäkinen. Tilaisuuden aluksi Elina Luoma-aho veti kilpailijoille lämmittelyn ja Harri Peltokangas kajautti Vaasan marssin. Tapahtuman juonsivat Jari Porttila ja Teuvo Mäkelä.

KONKAREIDEN joukkueeseen kuulunut Eero Latvala ei epäröinyt hetkeäkään, kun kuuli Vetonaattorit-ideasta, ja häntä pyydettiin mukaan.

–Ei tarvinnut ”väyrysiä” ottaa.

Muuten meno oli Latvalan mukaan sopivan leppoista, mutta ensimmäinen kisa, taitorata, vaati hänen mukaansa todella fysiikkaa.

–Ehkä turhankin vaativa vanhemmille miehille, hän totesi.

–Onneksi en tullut valituksi siihen.

Latvala pelasi pesäpalloa pääsarjassa vuosina 1970–1981, minkä jälkeen lajin parissa kului toinen samanmittainen ajanjakso pelinjohtotehtävissä.

–Tilaisuutena tämä on mukava ja toivottavasti se saa jatkoa, kun näyttää siltä, että kiinnostaa yleisöä. Yllättävän hyvin täällä on porukkaa penkeissä. Luulin, että täällä olisi ollut enemmän meikäläisen ikäluokkaa mukana, totesi kisailijoiden ikänestori.

–Oli varmaan paljon päällekkäisyyksiä, ja teeveestä tulee hiihtoa. Olisi mukava, jos tulisi toinen kierros ja niitäkin konkareita, jotka eivät nyt olleet paikalla, pääsisi mukaan.

OLIMME erittäin tyytyväisiä tapahtumaan ja se täytti odotukset, kertoi Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

Vetonaattorit pykättiin pystyyn nopeasti sen jälkeen, kun asia nousi esille yhdistyksen kokouksessa. Se on yksi esimerkki yhteistyöstä juhlavuosiaan viettävien yhdistysten välillä, ja tapa osoittaa tukea tärkeälle kotiseuralle.

–Idea oli Liikalan Mikon ja hän organisoi tapahtuman järjestelyt yhteistyössä Vedon vapaaehtoisten kanssa. Olimme jo etukäteen kyselleet jäsenyrityksiltään tukea eri kohteille, kuten kisamatkoihin ja leirimaksuihin. Kuusi yritystä lähti mukaan ennen tapahtumaa, ja muutkin yritykset voivat vielä ilmoittautua tukemaan kauttamme Vedon junioreita. Rahat luovutetaan tämän viikon aikana.

Katso YouTubesta tunnelmia tapahtumasta, sieltä löytyy useita pätkiä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.