Järjestötoiminta esittäytyy Järjestömarkkinoilla toukokuussa

Hillevi Lepistö, Raija Hankaniemi ja Eläkeliiton Alajärven osaston edustaja Anja Rantala odottavat toukokuisista Järjestömarkkinoista isoa ja aktiivista tapahtumaa.

Julkaistu:

Aihe:

JÄRJESTÖMARKKINOILLA yhdistykset voivat tuoda esille omaa toimintaansa, erityisesti toiminnan ja tekemisen kautta. Järjestöt voivat kertoa, miksi heidän toimintansa on tärkeää.
Kuntalaiset voivat puolestaan tutustua alueella oleviin järjestöihin, ja saada lisää tietoja yhdistystoiminnasta. Lisää tietoa tapahtumasta löytyy Järjestötalon kotisivulta tai Facebookista Järjestömarkkinat-sivulta. Sosiaalisessa mediassa tapahtumasarjan yhteinen merkki on #muavarten. Toukokuun tapahtumien järjestelyistä vastaavat kuntatiimit. Alajärven kuntatiimin kokoonkutsujaksi nimettiin Liisa Heinilä ja viestintävastaavaksi Päivi Haapanen. Kauhavan tapahtumassa kokoonkutsuja on Marja Liisa Nevala ja viestintävastaava Marita Mattila. Yhdistykset voivat jo nyt ottaa heihin yhteyttä, ja ilmoittautua mukaan tapahtumaan. 

Marita Mattila

Järviseudun yhteistä tapahtumaa rakentamassa

JÄRJESTÖMARKKINAT eivät nimestään huolimatta ole markkinatapahtuma perinteisessä mielessä. Siellä ei myöskään seisoskella esitteitä jakamassa, vaan toimintaa tuodaan esille mahdollisimman konkreettisesti, totesi Hillevi Lepistö.

Hän on mukana Järviseudun kuntatiimissä Nelimarttojen edustajana.

–Tarkoitus on, että ihmiset pääsevät kokeilemaan, mitä se toiminta todella on. Jokaiselle on jotain, esimerkiksi hänelle, joka ei ole vielä keksinyt mitään kivaa tekemistä tai harrastusta, Lepistö vinkkasi.

JÄRVISEUDUN Järjestömarkkinoiden aloituskokouksessa valittiin 11 toimijan kuntatiimi, joka suunnittelee Alajärven Palotorilla 6. toukokuuta järjestettävää tapahtumaa. Sen seuraava kokous on 20. helmikuuta.

–Uusia toimijoita kutsutaan vielä mukaan, kertoi kaupungin edustajana sekä SPR:n Alajärven osaston puolesta Järjestömarkkinoita kokoamassa oleva Raija Hankaniemi.

Etenkin Vimpelin ja Lappajärven yhdistysten sekä useiden kuntien alueella toimivien seurojen ja järjestöjen läsnäoloa kaivataan, kun kyseessä on Järviseudun yhteinen tapahtuma. Yhdistykset voivat ilmoittautua mukaan maaliskuun loppuun mennessä, vimpeliläiset Erkki Ammesmäelle ja lappajärveläiset Anssi Kuuselalle.

–Esimerkiksi urheiluseuroja ei ole vielä mukana, eikä kyläyhdistyksiä.

Suunnitteluyhteistyössä ovat mukana jo esimerkiksi 4H, Eläkeliiton EP:n piiri, muistiyhdistys, Sydänpiiri, Kuuloliitto, Liikenneturva, MLL Pohjanmaan piiri, Pohjanmaan Syöpäyhdistys ja monia muita, kaiken kaikkiaan noin 30 valtakunnallista toimijaa. Toimintaa ja ohjelmaa on suunnitteilla kaiken ikäisille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.