Työllistämispalkkio-kokeilu otettiin käyttöön

Työnantajalle annetaan uudessa kokeilussa 4000 euron työllistämispalkkio pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen työllistämisestä.

Julkaistu:

Aihe:

Vuoden alusta tuli voimaan puolen vuoden Työllistämispalkkio-kokeilu, jonka tarkoituksena on edistää pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työllistymistä sekä edistää palkkatuen käyttöä yrityksissä. Kokeilun aikana elinkeinotoimintaa harjoittava työnantaja voi saada 4 000 euron työllistämispalkkion palkatessaan palkkatuella pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työllistämispalkkio voidaan myöntää myös viime vuonna 1.9.2018 jälkeen myönnettyihin palkkatukijaksoihin, jos työsopimus muutetaan määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi.

Työllistämispalkkion maksaa TE-toimisto ja työnantajan tulee hakea sitä kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on tehty. Työsuhteen on oltava voimassa palkkiota haettaessa.

Mainos

Työllistämispalkkion myöntämisen edellytyksenä on, että:

  • työnantajalle on myönnetty palkkatukea pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen henkilön palkkaamiseksi,
  • työsuhde on solmittu toistaiseksi voimassa olevana heti palkkatuetun työn alkaessa tai se on muutettu määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi palkkatukijakson aikana,
  • työsuhde alkaa palkkatukijakson aikana tai välittömästi sen päättymisestä lukien ja työaika on enemmän kuin 80 % alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta.

Pitkäaikaistyöttömien määrä laskee voimakkaasti Etelä-Pohjanmaalla, mutta edelleen yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli joulukuun lopulla 855 henkilöä (ELY-keskuksen työllisyyskatsaus). Heistä yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 365 henkilöä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.