Lappajärven lukiossa tähdätään avaruuteen ja maan uumeniin

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärven lukio valmistautuu lukiouudistukseen lisäämällä ja monipuolistamalla luonnontieteiden opetusta. Lukiossa ensi syksynä käynnistyvä luonnontieteellinen linja parantaa mahdollisuuksia alan jatko-opiskeluun sekä jo ylioppilaskirjoituksissa menestymiseen.

Opiskelijoille tämä merkitsee vaihtelua oppimiselämyksiin, sillä luonnontieteellisen linjan opetukseen kuuluvat sekä avaruuskurssi että perehtyminen geologian ilmiöihin järistyksineen ja purkauksineen. Opetukseen kuuluu myös kenttätyöjakso.

Lisäksi käydään läpi paikalliset geokohteet, kuten kaivokset, louhokset ja itse Lappajärvi ympäristöineen. Oma osansa on tutustuminen alan julkaisuihin. Samalla opiskelijat perehdytetään luonnontieteiden opiskeluun korkeakouluissa. Tiivistyvä yhteistyö lukioiden ja korkeakoulujen kesken perustuu uuteen lukiolakiin. Kokonaisuudesta oppilas saa merkinnän päästötodistukseen ja erillisen todistuksen.

Sivistysjohtaja Tarja Puron mukaan Lappajärven lukion nimi tullaan muuttamaan; nimeksi harkitaan Lappajärven geolukiota. Luonnontieteiden painottuessa saa myös meteoriitin aikaansaama järvi sijansa oppimisympäristönä. Alueella tehdään jo nyt paljon järveen ja sen mineraaleihin liittyvää tutkimusta, ja muutaman vuoden kuluessa järven rantakunnat todennäköisesti hakevat järvelleen Geopark-statuksen.

Uudet lukiolaiset saavat tietokoneen ja ensimmäisen vuoden oppikirjat ilmaiseksi. Muualta tulevilta opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua Kivitipussa hyvin edullisesti kunnan tukemalla vuokralla. Kivitipun uimahalli ja kuntosali ovat majoittuvien oppilaiden käytössä maksutta. Kylpylähotellin kuntosali on jatkossa ilmaiseksi kaikkien Lappajärven lukiolaisten käytössä. 

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.