Kortesjärveläinen kolmas opiskelijoiden puhetaitokilpailussa

Opiskelijoiden puhetaitokilpailussa menestynyt Neea Rintala Kortesjärvellä viikonloppuna.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELÄINEN Neea Rintala sijoittui viime viikolla kolmanneksi opiskelijoiden puhetaitokilpailussa Seinäjoella.

Eteläpohjalaisten lukioiden ja ammattikoulujen opiskelijoiden perinteinen puhetaitokilpailu käytiin kaksipäiväisillä Opinlakeus-messuilla torstaina. Yle näytti tänä vuonna finaalin suorana lähetyksenä, ja sen voi myös katsoa jälkikäteen Yle Areenasta.

–Puhetaito on tärkeä ja työelämässä arvostettu taito, sanoi tuomariston puheenjohtaja Iina Åman Ylen haastattelussa.

Kauhavan lukiossa toista vuotta opiskeleva Rintala kuittasi kolmossijasta 200 euron rahapalkinnon.

PUHEESSAAN Rintala keskittyi Etelä-Pohjanmaan vetovoimaisuuteen. Hän pohti, että houkuttelevassa maakunnassa koulut olisivat terveitä ja lähellä ja työpaikkoja olisi riittävästi.

–Mun mielestäni vetovoimainen maakunta on sellainen, jossa on työpaikkoja, kouluja, harrastusmahdollisuuksia ja asuinympäristöjä, jotka on monipuolisia ja viihtyisiä, hän sanoi puheessaan.

–Vetovoiman lisääminen voisi olla yhteinen projekti, jota lähdetään yhdessä rakentamaan, ja tehtäisiin Etelä-Pohjanmaasta sellainen suuri ja komia, niin kuin sen olla pitää.

Hän naurahtaa, ettei hänelle saneltu aihe tuntunut etukäteen kovin omalta.

–Finaalipuheenaihe saatiin tietää joku puoli tuntia ennen finaalia. Ohjeistus oli, että ”ole innostava, poimi semifinaalipuheesta esille jokin konkreettinen asia ja kutsu yleisö toteuttamaan visiotasi.”

SEN lisäksi, että lukiossa oli opetettu puhe- ja esiintymistekniikkaa, Rintalalla on myös aiempaa kokemusta vaikuttamisesta.

Hän on ollut mukana Kauhavan nuorisovaltuustossa neljä vuotta ja Etelä-Pohjanmaan uudessa maakunnallisessa nuorisovaltuustossa viime keväästä. Siellä hän on pyrkinyt ottamaan kantaa ainakin koulutus- ja tasa-arvoasioihin.

Hän kävi lapsuudessaan Rintalan ala-astetta, joka on nykyisin lakkautettu.

–Itse maalaisjunttina oli hienoa olla omassa pienessä kyläkoulussa, jossa oli metsä vieressä ja paljon luonnonläheistä tilaa välitunneilla. Kun katsoo Kortesjärven keskustan koulun pikipihaa, tulee mieleen, kuinka eriarvoista se on ollutkaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.