Metsään hylätty auto ja muita luontokuvia

Annica Hölsömäki kuvasi metsään hylätyn auton ja sen päälle kaatuneen puun opiskeluaikoinaan yökuvauskurssilla Kauhavalla.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN kirjastossa on tammikuun ajan näytillä valokuvaaja Annica Hölsömäen mustavalkoisia luonto- ja ulkokuvia.

Yksi mielenkiintoisimmista kuvista ja hänen omista suosikeistaan on talvinen yökuva kauhavalaiseen metsään hylätystä autosta, jonka päälle on kaatunut puu.

–Kuvassa ei ole käytetty salamaa, vaan auton sisään on tuotu valoja ja ulkopuolella on lamppu, jotta kuvaus pimeässä metsässä ilman sähköä olisi ollut mahdollista, hän kertoo.

Hän otti kuvan opiskeluaikoinaan, yökuvauskurssilla ja digikameralla.

–Valoheijastus auton ikkunassa on siis peräisin auton sisältä olevasta valosta.

Osa näyttelykuvista on tuoreempia. Hän kuvasi niitä vapaa-ajallaan, Vaasan saaristossa, kotiseudullaan Mustasaaressa, Kortesjärvellä, Kauhavalla ja Seinäjoella.

–Niitä kuvia ei ole etukäteen ajateltu. Otettu vain kamera mukaan veneretkelle Vaasan saaristoon tai kävelylle kotikylässä, ja tilanteita on vain tullut vastaan.

HÖLSÖMÄKI kertoo, että mustavalkoisuus on hänelle luontevaa, sillä hänen opiskellessaan valokuvaajaksi Svenska yrkehögskolanissa ensimmäinen vuosi pyhitettiin kokonaan mustavalkofilmille, ja kuvat kehitettiin itse.

–Se antaa rauhallisuutta, ja sommittelun ja linjat näkee mielestäni paremmin mustavalkoisissa kuvissa. Siksi juuri tämä on sellainen sarja.

Nykyisessä työssään valokuvaajana hän ei enää filmiä harrasta. Aikaa luontokuvaukseenkaan ei jää paljon.

–Joskus, kun on hetki vapaata. Se tuo vaihtelua henkilökuvauksiin, joita teen töissä pääasiallisesti.

ERILLISESSÄ vitriinissä on lisäksi valokuvia Hölsömäen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alulla Yhdysvaltoihin lähteneistä sukulaisista.

Kuvat olivat olleet jemmassa hänen isovanhempiensa komerossa. Hänen ja hänen isänsä lainasivat niitä, ja Hölsömäki entisöi ja suurensi ne.

–Kiinnostavaa tietää, missä päin Amerikkaa omat sukulaiset ovat olleet, ja minkälaisissa olosuhteissa he elivät.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.