Sankelo pitää kuntaliitospäätöstä yhä ainoana oikeana

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Sankelo oli sitä mieltä, että Kortesjärvi kykenee houkuttelemaan uusia asukkaita.

Julkaistu:

Aihe:

NYKYINEN Kauhavan kaupunki perustettiin kuntaliitoksella vuoden 2009 alusta, eli tänä vuonna vietetään sen kymmenvuotisjuhlavuotta.

Kymmenvuotista yhteiseloa juhlistettiin lauantaina Road Housessa. Juhlavastaanottoon oli kutsuttu 350 kuntien, elinkeinoelämän ja järjestöjen edustajaa, taiteilijaa ja muuta henkilöä, jotka ovat kaikki omalta osaltaan tehneet Kauhavaa tunnetuksi ja vieneet sen kehitystä eteenpäin.

Tilaisuudessa puhuivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Sankelo (kok.) ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Antti Kurvinen (kesk.) ja eduskunnan ylihärmäläissyntyinen puhemies Paula Risikko (kok.).

Kortesjärveläinen Sankelo kertoi Järviseudun Sanomille, että Kauhavan pienin kaupunginosa Kortesjärvi on hänen mielestään sopeutunut kuntaliitokseen hyvin, ja että kuntaliitos oli Kortesjärven kannalta oikea ratkaisu.

–Olen sitä mieltä, että silloin kun kuntaliitosta kymmenen vuotta sitten suunniteltiin, kyllä Kortesjärven piti silloin tulla mukaan. En näin jälkeenpäinkään näe syytä muuttaa sitä arviota, vaan se oli perusteltu elinvoimakysymysten pohjalta koko alueelle.

Tänä päivänä Kortesjärvellä on hänen mukaansa samat mahdollisuudet ja samat haasteet kuin muillakin kaupunginosilla.

–Mahdollisuuksia on siinä, että meillä on yrittäjyyden edellytykset kaupungissa varsin hyvällä mallilla. Meillä on hyvä työpaikkaomavaraisuus.

Iso haaste on koko kaupungissa asukasluku, jonka Kurvinenkin toi puheessaan esiin.

–Meidän täytyy tänä juhlavuotenakin löytää uusia ratkaisuja, joilla me saadaan pidettyä väki Kauhavalla, koska meidän elinkeinoelämä tarvitsee tekijöitä, Sankelo sanoi. –Ja toivottavasti ei käy niin, että väkiluvun alenemisesta tulee meidän omien yritysten kasvun este. Sen eteen me halutaan tehdä kovasti töitä.

Palveluverkko on Kortesjärvelläkin hänen mielestään sen kaltainen, että pitäjä kykenee houkuttelemaan uusia asukkaita.

–Yksi keskeisen tärkeä elementti on esimerkiksi se, että kaikissa kaupunginosissa säilytetään 7.–9.-tasoinen opetus.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.