Virkeä 85-vuotias katsoo eteenpäin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Seura on käynnistänyt toukokuun loppuun saakka voimassa olevan haastekeräyksen, jolla kerätään rahaa junioritoiminnalle. Edellinen keräys järjestettiin viisi vuotta sitten.

–Se aktivoi faneja ympäri Suomen ja on tärkeä yhteisölle, seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemi totesi.

Tuotoilla tuetaan pesäpallo- ja koripallojunioreita sekä yleisurheilujunioreiden harjoittelua ja kilpailua.

Juhlavuoden päätapahtuma on juhlaottelu kesällä Saarikentällä. Sen päivämäärä ja vastustaja tarkentuvat myöhemmin. Siellä on tarkoitus muun muassa julkistaa uusia pelaajia Hall of Fameen. Viimeksi näitä on julkistettu vuonna 2009.

Seura päivittää alkuvuoden aikana strategiansa kahden vuoden ajalle.

–Sen avulla voimme suunnitella asioita eteenpäin pitkäjänteisemmin, kertoi toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala.

VETO järjestää paitsi liikuntapalveluita, myös kulttuurielämyksiä: elokuvat ja konsertit sekä joulumarkkinat kuuluvat sen toimintaan. Tänä vuonna vastuu kesämarkkinoista siirtyy jälleen Vedolta yrittäjille.

–Teemme paljon yhteistyötä yrittäjien ja kunnan kanssa. Täällä on helppo toimia, kun kaikki tuntevat kaikki. Suurin rajoittava tekijä on taloudellisten varojen rajallisuus, oikein isoja riskejä ei voi ottaa, Lakaniemi pohdiskeli.

Tavoitteena on markkinoida Vetoa ja Saarikenttää entistä laajemmalla skaalalla ja kehittää kenttätoimintaa. Oheistoimintaa pelien yhteyteen on suunnitteilla lisää. Saarikentän äänentoisto uusittiin viime kesänä ja pääsillan leventäminen on tarkoitus tehdä lähiaikoina.

SEURASSA on noin 750 jäsentä ja sen budjetti oli viime vuonna 687 000 euroa. Sen alla toimivat pesäpallo-, koripallo-, jääkiekko-, yleisurheilu-hiihto- ja kuntoilu- sekä fanijaosto. Johtokuntaan kuuluvat myös Mikko Kivinen, Mika Isojoki, Timo Mastokangas, Ulla Laakso, Markku Pippola ja Jarkko Havu.

Veto hakee jatkuvalla haulla lisää henkilöitä mukaan seuran toimintaan.

–Tarvitsemme pesäpallon juniorivalmentajia, mediatoimijoita ja talkootyöntekijöitä eri tehtäviin. Toivoisimme nuorten aktivoituvan esimerkiksi some-tuotantojen tekemiseen, Kujala kertoi.

–Talkooväki on iso voimavara, Lakaniemi totesi.

–Ilman sitä emme pärjäisi, lisäsi Kujala.

Uusille vimpeliläisille Veto on loistava tapa verkostoitumiseen.

–Seura tavoittaa ihmiset hyvin ja uusien harrastajien on helppo tulla mukaan. Valmennukseen panostetaan, olemme standardoitu Sinetti-seura.

Toiminnan haasteena tulevaisuudessa on ikäluokkien pieneneminen. Siihen voidaan vastata yhteistyöllä lähialueiden urheiluseurojen kanssa.

Vedon pipossa maailmalla

VETO on paikkakunnan suurin brändi.

–Kun kuljen maailmalla Vedon pipossa, tuntuu, että kaikki tuntevat Vedon ja moni tulee juttelemaan siihen liittyen, totesi Vedon tuore puheenjohtaja Jari Lakaniemi.

Harrastejääkiekkoilu vie Lakaniemeä ympäri maata ja ulkomaillekin. Jääkiekon kautta hänelle on tullut tutuksi Vedon faniporukka Tampereelta.

–He kulkevat siellä Vedon pipoissa ja takit päällä. Järjestämme heidän kanssaan vuosittain Vimpelissä kesäpäivät, joiden ohjelmaan kuuluu kymmenottelu pesäpalloon ja jääkiekkoon liittyvin lajein sekä kotiottelun seuraaminen. Viime vuonna tosin aloitimme uinnilla ja Jere Dahlström kävi Rantakylän koululla lyömässä tutkaan pohjat. Hänelle emme vielä pärjänneet, joten täytynee harjoitella, Lakaniemi naurahti.

JÄÄKIEKKOJAOSTON puheenjohtajuus toi yrittäjänä toimivan Lakaniemen seuran hallitukseen 15 vuotta sitten. Hän toimi viime vuodet varapuheenjohtajana ja valittiin seuran johtoon Tuomo Hovilan seuraajana.

–Olin otettu: eihän tällaista seuraa ole koko Suomessa! Puheenjohtajuus on kunnia-asia, Lakaniemi sanoi.

Lakaniemi pelaa useassa eri jääkiekkojoukkueessa. Vimpelissä pelataan talvikaudella Aapiskujalla maanantaisin Superpesis-pelaajien kanssa, keskiviikkoisin pipolätkää ja perjantaisin on vimpeliläisten vuoro Alajärven jäähallilla. Vaikka jääkiekko onkin sydäntä lähinnä ja liikuttaa Lakaniemeä eniten, kaikki urheilu on hänelle tärkeää ja hän seuraa laajasti eri lajeja.

–Superpesiksen osalta kesä tulee olemaan mielenkiintoisempi kuin aikoihin, kun kärkikaartissa on tasaisempaa, Lakaniemi summasi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.