”Kaivinkone 18 tn” ja muut klassikot hyötyisivät sovelluksesta

Evijärvi-app kokoaa yhteen tapahtumat ja palvelut.

Julkaistu:

Kategoria:

,

REILUN vuoden ajan käytössä ollut Evijärvi-sovellus on ladattu jo 1 200 kertaa.

Ilmaisen mobiilisovelluksen on tarkoitus olla paikka, johon kootaan kaikki kunnasta löytyvät palvelut ja muu tieto, jota paitsi Evijärvellä vierailevat matkalaiset, myös paikkakuntalaiset itse tarvitsevat. Tapahtumista ja palveluista säätietoihin ja avoimiin työpaikkoihin.

SOVELLUKSEN kehittäjä Kimmo Siukola on Evijärven yrittäjien palkkalistoilla. Hän on ollut tekemässä vastaavia myös muihin kuntiin.

Hän muutti Evijärvelle muutamia vuosia sitten. Vaikutelma uudesta kotikunnasta oli kylämäinen.

–Kysyin, kuka täällä korjaa autoja. Minulle vastattiin, ”Kysy Eskolta.” Kuka se on? ”No siis Maurin veli.” No en mä tunne sitäkään, hän elehtii. –Joistain Evijärvenkin firmoista ei ole olemassa mitään tietoa. Kaikilla ei ole edes Facebook-sivuja.

Hän ajatteli, että palvelujen etsimisestä täytyy tehdä kätevämpää.

SOVELLUKSESSA kustakin yrityksestä kerrotaan lyhyt kuvaus ja yhteystiedot.

Sieltä löytyvät jo kaikki kirkonkylän kivijalkaliikkeet, mutta Siukola haluaisi saada mukaan loputkin.

Ainakin urakointifirmojen ja nuohoojien kaltaiset syrjäkylien yritykset puuttuvat, koska edes yrittäjäyhdistyksellä itsellään ei ole listaa heistä.

–Evijärvellä oli julkaistu joku tämmöinen paperinen puhelinluettelo, ja mä lähdin lisäämään heitä sitä kautta, mutta ne tiedot on aivan hajallaan.

Yhdessä ilmoituksista luki kaikessa yksinkertaisuudessaan ”Kaivinkone 18 tn.”

–Okei, mutta mitä se tekee sillä?, hän ihmettelee. –Mikä merkitys sillä 18-tonnisella koneella on? Jos haluan poistaa kiven mökkirannasta, tuleeko koneesi sinne?

Hänen tavoitteensa onkin saada myös tällaiset näyteikkunattomat firmat sovelluksen tietokantaan. Lisäksi hän haluaisi saada heidät innostumaan asiasta sen verran, että he pitäisivät tietojaan itse ajantasaisina, sillä itse hän ei voi pitää kirjaa kaikista.

SEN sisällä on mahdollista lukea myös sekä kunnan omaa tapahtumakalenteria että muutamaa evijärveläisten avointa Facebook-ryhmää.

Sosiaalisen median ulkopuolelle jättäytyviltä menee moni tapahtuma ohi, koska erityisesti Facebook on monen järjestön ja yhteisön tärkein tiedotuskanava.

Paria ryhmää — kunta ja Evijärvellä tapahtuu — voi kuitenkin lukea myös ilman Facebook-tunnuksia, joten ne sisällytettiin sovellukseen.

Siukola oli turhautunut nopeasti uuden kotikuntansa tapahtumatiedottamiseen.

Etsiessään tekemistä hän oli saanut googlettamalla eteensä kunnan tapahtumakalenterin. Sitä ei kuitenkaan vielä pari vuotta sitten pidetty ajan tasalla, ja tuona päivänä se näytti pyöreää nollaa. Sitten hän huomasi Facebookista sattumalta, että samana iltana olisi kuin olisikin ollut ysäridisko nuorisoseuralla.

–Kaikki ilmoittelevat pääasiassa omissa Facebook- ja WhatsApp-ryhmissään, hän sanoo. –Oletetaan, että kun pistetään jotain Facebookiin, niin kaikkihan tietää, mitä kylällä tapahtuu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.