Evijärven happitilannetta pyritään parantamaan vedenpintaa pulssittamalla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLÄ happiongelmia on lähes joka talvi pyritty vähentämään vedenpinnan nopealla laskulla ja sitä seuraavalla nopealla nousulla, jota kutsutaan pulssitukseksi.

Koska virtaamat ovat tänä talvena olleet poikkeuksellisen vähäisiä, Etelä-Pohjanmaan ely-keskus on päättänyt toteuttaa pulssituksen jo tammikuun aikana. Evijärven vedenpinnan lasku on nyt aloitettu ja järven pintaa pyritään laskemaan vajaat 20 senttiä tammikuun puoliväliin mennessä. Sen jälkeen pinta nostetaan takaisin normaalitasolle.

Elyn mukaan tammikuun pulssituksella varmistetaan, että ainakin yksi pulssitus voidaan tehdä myös tänä vuonna. Normaalisti pulssitus on uusittu maaliskuun alussa, mutta tänä vuonna on mahdollista, että virtaama ei maaliskuussa riitä vedenkorkeuden muutosten tekoon. Evijärven yläpuolella sijaitsevan Lappajärven pinta on niin alhaalla, että juoksutusta ei todennäköisesti ole mahdollista lisätä maaliskuun pulssitusta varten.

Evijärven vedenkorkeuden muutokset tehdään säännöstelylupaa noudattaen. Huhtikuun alkuun mennessä Evijärveen tehdään niin sanottu kevätkuoppa, jotta saadaan tilaa sulamisvesille. Kevätalennuksen suuruus on noin 20 senttimetriä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.