Evijärvellä on nyt naprapaatti

Ronja Paalanen poseerasi Monica Hangan asiakkaana liikkeen avajaispäivänä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN keskustassa aloitti viime viikolla uusi yritys.

Napra Monican Monica Hanka on paitsi hieroja ja personal trainer, myös toinen maakunnan kahdesta naprapaatista.

Naprapatia on kiropraktiikan ja osteopatian kaltainen manuaalinen hoitomuoto, jossa käytetään erilaisia nivelten liikehoitomenetelmiä, kuten mobilisaatiota ja manipulaatiota. Naprapaatti käsittelee myös lihaksia hieromalla tai venyttämällä niitä tai painamalla trigger- ja akupisteitä. Tarkoituksena on vähentää lihasjännitystä, lieventää kipua ja lisätä nivelten liikkuvuutta.

Naprapaatin pakeille hakeudutaan erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen vuoksi. Niitä ovat muun muassa selän, niskan, raajojen ja raajanivelten ongelmat, päänsäryt, kaularankaperäinen huimaus ja hyvänlaatuinen asentohuimaus, ääreishermoston toiminnanhäiriöt ja työhön, harrastuksiin ja urheiluun liittyvät vammat.

–Tyypillinen on iskiastyyppinen ongelma tai käsien puutuminen, Hanka kertoo esimerkkejä.

Vaikkapa iskiasvaivan tapauksessa ensin tutkitaan, sitten hoidetaan ja lopuksi katsotaan vähän jumppaliikkeitä kotiin.

SIVUTOIMISENA hierojana Jalasjärvellä työskennellyt Hanka lähti opiskelemaan naprapatiaa ammattikorkeakouluun, koska toivoi, että se antaisi käyttöön lisätyökaluja hierontaa, hänen elämäntyötään, varten.

–Naprapatiasta opin uusia tekniikoita, hän sanoo. –Se opetti myös ajattelemaan, miten nivelet liikkuvat, joten osaan myös varmasti tehdä manipulaatioita oikeaan suuntaan.

Valmistuttuaan keväällä hän ehti olla puoli vuotta töissä fysioterapiayrityksessä, mutta siellä hänestä alkoi pian tuntua, että hän haluaa mieluummin toteuttaa itse aivan omaa juttuaan. Yrittäjyys veti siksi puoleensa.

Evijärvelle hän muutti kesällä paikkakuntalaisen miehensä kanssa. Keskustan vapaasta liiketilasta tuli hänen päätoimipisteensä, mutta hän jatkaa yhä Jalasjärvelläkin.

–Evijärvi on niin ihanan avoin, hän kiittää. –Kaikki ovat halunneet auttaa. Tykkään, kuinka täällä on yhtenäisyyden henki ja niin ihania ihmisiä.

Liikehuoneisto oli riittävän tilava, ja hän sai muokattua siitä juuri omannäköisensä.

–Tämä on Monican pesä, hän luonnehtii.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.