Järviseutulaiselle e-urheilulle tunnustusta

RPEAT eSports on viime vuonna perustetun Etelä-Pohjanmaan eSports -yhdistyksen kilpajoukkue. Kuva: Teemu Lahti/Etelä-Pohjanmaan eSports

Julkaistu:

Aihe:

Kyse on 21.-23. marraskuuta järjestettävästä e-urheiluun, fantasialiigoihin ja liikuntapeleihin keskittyvästä tapahtumasta, jonka tarkoituksena on esitellä kansainväliselle yleisölle mitä eSports on, kuinka eSports -tapahtuma järjestetään ja kuinka sitä markkinoidaan. Pääpuhujina toimivat Nick Taylor North Carolinan yliopistosta ja Emma Stanmore Manchesterin yliopistosta.

Tapahtumassa esitetään yleisölle 21.marraskuuta kello 14 alkaen näytösotteluita, joihin kutsuttiin neljä suomalaista eSports-organisaatiota ottelemaan toisiaan vastaan Counter-Strike: Global Offensivessa, eli CS:GO:ssa. Yksi seuroista on Suomen suurimpiin eSports-organisaatioihin lukeutuva SuperJymy (Sotkamon Jymy). Kolme muuta ovat nuoria, potentiaalisia ja kasvavia seuroja. Mukana ovat muös Turku Evolution sekä Jämsän Paintball CS:GO.

–RPEAT eSports kiinnitti ensimmäisen kerran huomiomme jo aiemmin laadukkaiden kotisivujen ja yhteistyökumppaneiden ansiosta. Heidän suorituksensa FEL:n haastajaliigassa pistivät allekirjoittaneen silmään ja halusimme tarjota heille mahdollisuuden päästä näyttämään osaamistaan myös NON-BYOC ympäristössä eli järjestäjän laitteilla, kommentoi Jesse ry:n puheenjohtaja Timo Pölkki.

Etelä-Pohjanmaan eSports ry:n puheenjohtaja Tommi Hallila totesi tiimin olevan innostunut kutsusta kansainväliseen konferenssiin.

Mainos

–On hienoa todeta, että selkeästi olemme seurana tehneet asioita oikein. Ennen kaikkea tämä on meidän nuorille pelaajille ainutlaatuinen tilaisuus. He pääsevät haastamaan Suomen kovimpia joukkueita miniturnauksessa ja näyttämään taitonsa. Totta kai myös itse tapahtuman sisältö kiinnostaa, kuten se minkälaisia tutkimustuloksia on saatu viime vuosina eSportsista aikaan. Myös verkostoituminen on tärkeää.

Edustusjoukkueen alajärveläinen pelaaja Mikko ”miklu” Viitasaari lähtee Jyväskylään odottavin fiiliksin.

On mukava päästä kokemaan millaista on pelata Suomen yhtä kovinta tiimiä vastaan NON-BYOC -turnaukseen. Odotan turnaukselta kovia yksilösuorituksia ja tasaista ja varmaa pelaamista koko joukkueelta.

RPEAT eSports on helmikuussa 2017 perustettu kilpapelijoukkue, joka pelaa myös NHL19:aa. CS:GO edustusjoukkue pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, eli FEL-haastajaliigassa. CS:GO edustusjoukkueen lisäksi RPEAT eSportsilla on myös akatemiajoukkue, jossa on nuoria 13-17 -vuotiaita nuoria pelaajia, joille RPEAT eSports tarjoaa alustan kehittyä kilpapelaajana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.