• Luoma-aholla tapahtuu. Aktiivinen seniorikerho viljelee yhteispuutarhaa. Sadonkorjuussa Ella Komssi, Sirpa Luoma-aho ja Sirkka Rajala. Arkistokuva.

Luoma-ahosta Vuoden eteläpohjalainen kylä

Eteläpohjalaiset Kylät ry nimesi Alajärven Luoma-ahon Vuoden 2018 Eteläpohjalaiseksi kyläksi Könnin kylätalolla Ilmajoella lauantaina pidetyssä syyskokouksessaan ja kyläseminaarissa.

–Luoma-ahosta tekee erityisen se, että kylä sijaitsee kasvavan teollisuusalueen läheisyydessä. Asukkaita on 300 ja työpaikkoja noin 500, totesi palkintoa vastaanottamassa ollut Sirkka Rajala.

Luoma-aholla on kylätoimintaa ollut vuosina 1976-78 toimineesta perinnepiiristä alkaen. Kylätoimikunta rekisteröitiin kyläyhdistykseksi vuonna 2007. Yhdistys aktivoi kyläläisiä ja toimii yhteistyössä alueen yritysten sekä kaupungin kanssa. Erilaisia hankkeita ja tapahtumia on käynnissä kaiken aikaa.

–Suurimpana hankkeena meillä on kylätalon rakentaminen. Rakennusluvat ovat meneillään ja aprillipäivänä aloitetaan rakentaminen. Uskomme tulevaisuuteen ja tulevaisuuden tekemiseen on vahva ja voimakas.

Kylätalo toteutetaan Elyn tukirahalla, kaupungin osallistumisrahalla sekä kyläyhdistyksen talkootyöosuudella. Uusi kylätalo tulee sisältämään liikuntatilat, keittiön sekä pienen kahviotilan. Uusi kylätalo soveltuu kylän liikunta-, tapaamis- sekä juhlatilaksi.

Jaa juttu: