Kokeilulla haetaan helpotusta työvoimapulaan

Julkaistu:

Aihe:

Yrityksiltä on noussut toiveita kehittää yhteistä perehdytysmallia/passia, sekä koota passin suorittaneista henkilöistä tietokanta. Se auttaisi nopeissa tarpeissa saada työntekijöitä sekä lyhytaikaisiin että pidempiaikaisempiin työjaksoihin. 

Mallissa työntekijä suorittaa osassa tai kaikissa yrityksissä perehdytyspassin, jonka sisältö tässä kokeilussa rakennetaan pilottiyritysten tarpeiden pohjalta. Hanke voisi osaltaan tukea myös joidenkin sesonkiyrittäjien ympärivuotista työllistymistä. Tällaiset henkilöt voisivat saada yritystoimintansa hiljaisina aikoina toimeentuloa suorittamalla perehdytyspassi ja näin työllistyä työntekijäpankin kautta tuleville työjaksoille. Perehdytykset pyritään järjestämään pienryhmittäin. Mikäli perehdytyspassista saadaan toimiva malli, niin sitä voidaan monistaa isommalle ryhmälle ja laajemmalle alueelle.

Vimpeli osallistuu hankkeeseen 1 834 euron kuntaosuudella.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.