Kaavamuutoksilla tilaa kiertoliittymälle

Seppo Tuomisalo johti puhetta ja Marja-Leena Laakso vastaili kunnanhallituksen kyselytunnilla valtuutettujen kysymyksiin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Valtuustolle tuotiin tiedoksi, että kunnanhallitus laittaa vireille keskustan asemakaavan muutoksen kantatie 68:n yleisen tien alueen ja osakortteli 58 osalta. Valtuusto hyväksyi, että asemakaavan muutos ja laajennus myös osakortteleiden 8 ja 52-54 osalta laitetaan vireille. Ventilän risteykseen, jossa risteävät kantatie, seututie 750 Veteliin sekä Patruunantie, ollaan rakentamassa ensi vuoden aikana kiertoliittymä. Samalla Männikön risteyksen, josta lähtevät tiet Koskelaan ja Lapuan suuntaan, turvallisuutta lisätään turvasaarekkeella.

–Ventilän risteyksessä tehdään kaavalaajennusta, siinä ei riitä kiertoliittymälle tilaa ja Patruunantien ja Männikön risteyksen väliin tulee kaavalaajennus, koska tarvitaan lisää tilaa kevyen liikenteen väylän rakentamiseen. Samassa yhteydessä hautausmaan alueelta poistetaan liittymä ja liikkuminen tapahtuisi hautausmaan tien kautta, kertoi tekninen johtaja Ville Karjalainen.

Kevyen liikenteen väylät on tarkoitus tehdä tien molemmin puolin ja tien ylittäminen tapahtuisi Seon kohdalla. Alustava kustannuslaskelma on saatu. Reijo Hongisto hankki kiertoliittymille 500 000 euron rahoituksen ja kunta on varannut investointiohjelmaan 250 000 euroa ylimenevälle osuudelle hankkeen toteuttamiseen. Hanketta aiotaan hyödyntää liikennevirran pysäyttämiseen taajaman palveluiden äärelle, ja sen edetessä mukaan kysytään myös palveluntuottajia.

INTERVALLI-OSASTON lattioiden purkamiseen myönnettiin 34 000 euron määräraha. Polygon Finland Oy:ltä on saatu 32 580 euron tarjous purkamisesta.

–Vakuutusyhtiö ei suostu aloittamaan purkutöitä, joten aloitamme ne omana työnä, että saamme asiaa eteenpäin, Karjalainen totesi. 

–Purkutöiden tarkoitus on löytää syy vuodolle, ja jos sitä ei etsitä, koko homma seisoo. Jos ja kun rakennusyhtiö joutuu vastuuseen, tietysti kustannukset menevät sinne, samoin kaikki väistötoiminnasta johtuvat kustannukset, valtuuston puheenjohtaja Seppo Tuomisalo kertoi.

Intervalli-osasto on ollut sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloissa entisen Järviseudun sairaalan tiloissa syksyn ajan.

TULOVEROPROSENTIKSI vahvistettiin 22,25. Yleinen kiinteistövero on ensi vuonna 1,1, asuinrakennusten 0,65, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 1,3, kaava-alueen rakentamattomien tonttien 3 ja yleishyödyllisten yhteisöjen 0.

KIINTEISTÖ OY Rentolankartanon 330 665 euron kassalainojen pääoma päätettiin muuttaa pitkäaikaiseksi lainaksi, jonka laina-aika on 30 vuotta. Lainasta ei peritä korkoa ajalla kuluvan vuoden alusta vuoden 2021 loppuun, minkä jälkeen siitä peritään kahden prosentin kiinteä korko, joka tarkistetaan viiden vuoden välein. 

ALAJÄRVEN kanssa tehtyä sivistyspalveluiden ostosopimusta muutetaan niin, että liikuntapalvelut eivät sisälly ostopalvelutilaukseen vuoden 2020 alusta lukien. Samassa yhteydessä sopimuksesta poistetaan myös kulttuuriavustukset ja museopalvelu. Matti Latvala arveli toiminnan tehostuvan, kun hallinta on omissa käsissä.

–Tärkeää on, että jos hallinto siirretään tänne, se ei ole perustyöstä pois, vaan että liikuntasihteeri on jatkossakin kuntalaisten parissa, eikä papereiden, muistutti Marko Timo.

KUNNANHALLITUKSEN uusi kyselytunti tuotti runsaasti kysymyksiä ja keskustelua. Matti Latvala kysyi kunnanhallituksen työryhmästä, joka on perustettu entisen Järviseudun sairaalan alueen kehittämiseen.

–Lokakuun kokouksessa työryhmä totesi, että niin sanottua tornitaloa käyttää Intervalli-osasto väistötilanaan ainakin kevään ajan. Alueella jo toimivaa yksityistä palveluntuotantoa varten on vuokrattu lisää kiinteistöjä ensi vuoden alusta alkaen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Laakso selosti.

Latvala tiedusteli myös, onko Jukkalan asuinalueelle ja Rantakyläntien valaiseminen Eerolantiestä eteenpäin kunnan työlistalla.

–Valaistus on suunniteltu toteutettavaksi vuonna 2019, mutta Vimpelin Voima haluaisi aloittaa Jukkalan aluevalaisun toteuttamisen jo tänä vuonna teknisistä järjestelyistä johtuen. Rantakyläntien Jukkalantien ja Eerolantien välisen osuuden valaisemisesta keskusteltiin valtuustoseminaarissa, mutta ohjeistusta sen hoitamiseen ei vielä saatu.

Vieresniemeen on toteutettu kaksi lämmitystolppaa asuntovaunuille sekä murskepetiä niiden yhteyteen. Lisäksi on varaus tehdä lisää sähköpaikkoja. Hankkeeseen on käytetty 1 000 euroa. Saunan remontointi on parhaillaan työn alla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.