Nuorisovaltuutettuja valitaan lisää

Julkaistu:

Aihe:

ENSI keskiviikkona 7. marraskuuta Lappajärvellä järjestetään nuorisovaltuustovaalit.

Nykyisten viiden nuorisovaltuutetun toimikausi jatkuu vielä vuoden. Vaaleissa on tarkoitus valita saman verran lisää, jolloin valtuusto täydentyisi kymmenjäseniseksi.

Jos vaalikelpoisia ehdokkaita kertyy enintään viisi, heidät valitaan suoraan ilman äänestystä niin sanotusti sopuvaaleissa. Nuorisovaltuuston johtosäännön mukaan kokoonpanon hyväksyy kunnanhallitus.

Viime viikolla nuorisovaltuutetut kertoivat lukion auditoriossa tähänastisesta nuva-toiminnasta. Nuorisovaltuusto esimerkiksi otti talvella vastuun Liikemaneesin nuorisotilojen kehittämisestä.

–Halusimme panostaa nuorisotiloihin, koska se on Lappajärvellä oikeastaan ainoa paikka, jossa nuoret voivat vapaasti viettää aikaa sisällä, Aino Lamminen totesi.

TOIMINTABUDJETTI tälle vuodelle on kaksituhatta euroa. Lisäksi oli säästynyt rahaa edellisvuodelta.

–Olemme ostaneet nuorisotiloihin huonekaluja, pöytäliinat ja verhot, astioita, kahvinkeittimen, Lamminen luetteli.

Osana projektia tilojen seinät maalattiin.

Mainos

–Maalaustyön olisi voinut teettää ulkopuolisella, mutta halusimme tehdä sen itse. Siihen meni meiltä kaksi kokonaista päivää, jatkoi Ella Kangastie.

Ennestään nuorilla oli käytössään Playstation-pelikonsoli.

–Vähän aikaa sitten hankimme sinne myös Nintendo Switchin, Eveliina Oksa kertoi.

KUNTALAKI määrää, että kunnan pitää perustaa nuorisovaltuusto tai muu vaikuttajaryhmä nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien takaamiseksi.

Nuva-toiminta on 13–23-vuotiaille. Sen kautta pyritään vaikuttamaan nuorille suunnattujen palvelujen kehittämiseen.

Vuosi sitten syksyllä haettiin Lappajärven nuorisovaltuustoon jäseniksi ilman vaaleja. Kangastien, Lammisen ja Oksan ohella valtuustoon kuuluvat Nea Keskinen ja Sofia Murtoniemi.

Puheenjohtajana toimii Keskinen, varapuheenjohtajana Oksa ja sihteerinä Lamminen. Kangastie ja Murtoniemi ovat Lappajärven edustajina Etelä-Pohjanmaan maakunnallisessa nuorisovaltuustossa.

Lappajärven nykyiseen nuorisovaltuustoon kuuluu vain nuoria naisia, mutta muuten siinä toteutuu monimuotoisuus. Heistä kaksi opiskelee Jamissa, yksi Lappajärven lukiossa, yksi Sedussa ja yksi Lappajärven yhteiskoulussa. Kotipaikat jakautuvat sekä Itäkylään, kunnan keskustaan että Ylipäähän.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.