Uimahallista tuli odotettuakin suositumpi

Anastasia Särkijärvi ja Linnea Joensuu pitivät juhlapäivänä lapsiparkkia uimahallin alakerrassa.

Julkaistu:

Aihe:

Alun perin kävijämäärän arveltiin olevan vuosittain 62 000-68 000. Ensimmäisenä vuonna kävijöitä oli noin 96 000, toisena 82 000 ja kolmen viime vuoden aikana määrä on tasaantunut noin 70 000 vuosittaiseen kävijään, kertoivat vapaa-aikaohjaaja Kirsti Kivelä ja hallimestari Olli Ojanperä. Päivittäin hallia käyttää 200-300 henkeä. Alajärven 150-vuotisjuhlaviikolla uimahallissa kävi yli 3 000 kävijää, vaikka kaikki koululaisryhmät eivät sisälly lukuun.

–On tästä hieno mennä ohi iltaisin, kun parkkipaikka on täynnä autoja, Kivelä huomautti.

Uimahalli tarjoaa käyttäjilleen hyvinvointia monella tapaa.

–Täällä tavataan muita ihmisiä, eli sillä on vaikutus henkiseen puoleen. Olen kuullut myös monta tarinaa, että on parannuttu jostakin vaivasta uimahallin tarjoamien mahdollisuuksien myötä, esimerkiksi raajan motoriikka on parantunut selvästi, Ojanperä kertoi.

Moni, joka aloitti uimahallilla käynnit vuonna 2013, käy siellä säännöllisesti, jopa viisi kertaa viikossa.

–Tiloja on kehuttu, miten kaunis tämä uimahalli on, hallin valaistus ja kaikki, totesi Kivelä.

–Allastarjontaakin on hyvin, lasten altaat, terapia-allas vesihierontapisteillä, viisiratainen uima-allas ja hyppypaikat. Tämä on kuin kylpylä vähän pienemmässä koossa, Ojanperä totesi.

Harrastusmahdollisuudet ovat uimahallin ja kuntosalin myötä parantuneet. Erilaisia vesijumppia järjestetään eri toimijoiden voimin ja ne ovat todella suosittuja. Uimaseuraa kysellään, mutta sen perustamisessa kaupunki voi olla vain avustajana.

ALAJÄRVEN palveluilla on uimahallin myötä entistä enemmän vetovoimaa.

Eräs kävijä totesi juuri tänään, että on muuttanut Alajärvelle hyvien palveluiden vuoksi. Täällä käydään paljon päiväretkillä muualta, kun on liikunta-, kulttuuri- ja ravintolapalveluita, Kivelä sanoi.

–Monitoimihallin valmistuminen vuoden kuluttua avaa uusia mahdollisuuksia tämän kokonaisuuden käytölle, Ojanperä lisäsi.

UIMAHALLIN 5-vuotissyntymäpäivää vietettiin keskiviikkona lapsille painotetun ohjelman merkeissä. Juhlapäivä huipentui allasosastolla järjestettyyn merenneitoilu-esitykseen, jonka aikana kävi kova vilske.

–Kokeilijoissa oli aikuisiakin. Yleensä merenneitoilu kiinnostaa 9-12 -vuotiaita. He toivoivat, että meille koulutettaisiin ohjaajia ja järjestettäisiin merenneitoiluun liittyviä kursseja. Kipinä on syntynyt uuteen lajiin, kertoi Kivelä.

–Merenneitoilu vaatii hyvää kuntoa, uimataitoa ja oikeanlaista rentoa otetta, ettei lihakset ramppaa, näin totesi eräs lajiin eka kertaa tutustunut ja lupasi hankkia varusteet itselle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.