Jääkärin morsian Y-kinossa

Julkaistu:

Aihe:

Suomen jääkärimuseo tuo maanantaina 15. lokakuuta Kauhavan Y-kinoon elokuvahistoriamme merkkiteoksiin kuuluvan Jääkärin morsiamen. Kalle Kaarnan 1931 ohjaama ja Sarastus Oy:n tuottama sotadraama perustuu Sam Sihvon klassikkonäytelmään ja on sen ensimmäinen filmatisointi.  Elokuvasta järjestään kaksi näytöstä.

Elokuvaa pidettiin vuosikymmeniä kadonneena ja tuhoutuneena. Yllättäen USA:sta löytyi vuonna 1997 täydellinen esityskopio. Jääkärin morsian oli valmistusvuonnaan Suomen filmimaailman  yleisömenestys.  Tauno Palo, tuolloin vielä Brännare, oli elokuvassa debyyttiroolissa, ensikertalainen oli myös Ella Eronen.  Naispääosan esittäjä oli Hanna Taini.

Elokuvaklubi on Suomen jääkärimuseon uusi toimintamuoto, jolla halutaan luoda läheisempää yhteistyötä museon ja yleisön välille. Ensimmäinen elokuvaklubin kokoontuminen on tiistaina 16. lokakuuta. Elokuvaklubi on tarkoitettu kaiken ikäisille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.