Evijärven historiateos olisi ollut liian kallis

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLE ei näillä näkymin ole tulossa omaa historiateosta.

Sellaisen kirjoittamista oli ehdottanut viime vuoden puolella evijärveläislähtöinen siirtolaisuustutkija Olavi Koivukangas. Hänen suunnitelmissaan oli palkata ammattihistorioitsija kirjoittamaan suurelle yleisölle tarkoitettu tiivis teos, joka olisi alkanut Evijärven esihistoriasta ja jatkunut nykypäivään asti.

–Uskoisin, että Evijärven historia vahvistaisi evijärveläisten identiteettiä ja halua pysyä itsenäisenä kuntana. Evijärvi on yksi vanhimpia asuinpaikkoja Pohjanmaalla, Koivukangas perusteli tuolloin ideaansa.

Kunnanjohtaja Teemu Kejonen, kirkkoherra Aki Paavola ja Yrittäjien puheenjohtaja Seija Rankinen kokoontuivat tänä syksynä keskustelemaan siitä, olisiko historiateos mahdollista toteuttaa.

He kuitenkin tulivat siihen tulokseen, että Koivukankaan ehdottamassa laajuudessa, 300 sivua ja kahden vuoden työ, projekti olisi tullut liian kalliiksi. Siihen ryhtyminen olisi vaatinut merkittävää ulkopuolista rahoitusta.

–Pienessä kunnassa on rajalliset resurssit ja tämä hanke vaatisi laajan ulkopuolisen rahoituspohjan mahdollisen kunnan, seurakunnan ja yrittäjien panostuksen lisäksi, Kejonen sanoo.

–Asiana historiikki nähtiin hyväksi. Keskusteltiin myös muista mahdollisista tavoista toteuttaa historiikki tai historiateos Evijärvelle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.