Luokkasukat lämmittämään pikkukoululaisten jalkoja

SPR:n sukkalahjoituksen Aapiskujalle toimittivat Sirkka Kallio, Tuula Siirilä, Riitta Autio, Terttu Viita, Kaisa Alanen ja Ritva Nygård. Jokainen luokka sai oman pussillisen sukkia.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Hän viittasi opettajien Henna Hernesniemen ja Piia Lassilan tekemään päivitykseen, jossa he toivoivat, että kaikille koululaisille saataisiin luokkasukat.

–Se oli sellainen päivä, kun lapsia oli koulussa avojaloin ja märin sukin, Hernesniemi muistelee.

Toive toteutui. SPR:n Vimpelin osasto päätti alkuvuoden kokouksessaan kutoa pikkukoululaisille omat sukat. Aktiivisia neulojia oli mukana kymmenkunta ja sukkia tuli myös Vimpelin ulkopuolelta. Ahkerimmat kutojat ehtivät saada valmiiksi jopa reilut 40 paria, kertoi yhdistyksen hallituksen jäsen Terttu Viita.

Riitta Autio kertoi tikkuavansa, koska on aikaa.

–Erityisen hyvällä mielellä kudon lapsille ja kun tietää, että tulee tarpeeseen.

KUN kerroin lapsille, että kaikki saavat omat sukat, he ihmettelivät, että niiden tekemisessä on ollut iso työ, ja olivat että ”jee”, kertoi Hernesniemi.

SPR oli aiemmin toimittanut koululle 30 paria villasukkia, jotka olivat kovassa käytössä.

–Lapset tykkäsivät aina laittaa niitä jalkaan ja heiluttelivat sitten varpaitaan pulpetin alla todeten, että on ihanan lämmintä. Kun kulkee koulun käytävillä villasukat jalassa, on ihan kuin kotona tepastelisi!

Terttu Viita ja Kaisa Alanen kertoivat koulun väelle SPR:n toiminnasta ja totesivat, että yhdistys on hankkimassa koululle luokkakummeja tai -mummoja, miksei pappojakin. Koululaiset olivat lahjoituksesta silminnähden iloisia. He kiittivät sukista myös laululla Minun ystäväni on kuin villasukka.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.