Yleiset salivuorot pyörivät talven ajan

Salivuorolla voi törmätä vaikka kunnanjohtaja Teemu Kejoseen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN ALAKOULUN salissa pyöritetään talvikauden ajan yleisiä liikuntavuoroja.

Maanantai-iltaisin kello 19.30–21 on aikuisten höntsävuoro, jossa pelataan palloilulajeja. Tähän mennessä lajeina ovat olleet koripallo ja futsal, ja ensi viikolla vuorossa on salibandyä.

Tämän aikuisille suunnatun ryhmän lisäksi liikuntasalissa on toimintaa myös nuoremmille.

Tiistaisin kello 20–21 on yläkouluikäisten nuorten pelivuoro. Se toimii samalla konseptilla kuin aikuisten höntsävuoro.

Keskiviikkona 10. lokakuuta alkaa myös Vimpelin Vedon järjestämä palloilukerho alakoululaisille. Sen pääteemana on koripallo. Se jatkuu kevääseen asti kello 14.40–16.

Paikalle voi marssia etukäteen kyselemättä, kunhan sopii kohderyhmään.

–Varusteina ei tarvitse olla kuin sisäpelikengät ja sopiva vaatetus, eli pelit menevät käytännössä koulun välineillä pelatessa. Poikkeus voi olla esimerkiksi salibandy, jos harrastajilla ei ole omia mailoja. Puuttuvat mailaan voidaan kuitenkin lainata, kertoo kunnan vapaa-aika- ja liikunnanohjaaja Mika Koskela, joka toimii aikuisten höntsäryhmän vetäjänä.

Kesällä olisi tarkoitus koettaa samalla konseptilla ainakin pesäpalloa ja jalkapalloa.

–Myös muut lajit otetaan huomioon, jos esimerkiksi pelaajat haluavat kokeilla jotain.

Koskela ohjaa aikuisten höntsäryhmää tällä hetkellä yksin.

–Toivon, että tulevaisuudessa saisin avukseni yhden tai kaksi henkilöä. Vuoron vetäminen ei vaadi vetäjältä paljoa, hän sanoo.

FACEBOOKISSA toimii ryhmä nimeltä Evijärven höntsäpelit. Tykkäämällä ja seuraamalla ryhmää pääsee reaaliaikaisesti seuraamaan sen tapahtumia.

–Talvella voi kanavassa tiedottaa vaikkapa jääkiekkopeleistä. Eli Facebook-ryhmässä jokaisella on oikeus mainostaa omia pelejään ja kerätä sitä kautta lisää harrastajia.

Lisäksi salivuoroista on tarkoitus koota sähköinen versio tämän tai ensi vuoden puolella.

SALIVUOROJEN hakuaika päättyi elokuun loppuun, mutta ainakin perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille on vielä tilaa. Noita vuoroja voi kysellä Koskelalta ja kirkonkylän ala-asteen rehtori Tero Haviselta.

Seuraavan kerran varsinainen hakuaika alkaa ensi syksynä.

–Tulevaisuudessa olemme kaavailleet salivuorojen varaamiseen muutoksia. Järjestöjä ja yhdistyksiä muutokset eivät koske, mutta yksityisten varaamien arkivuorojen on oltava yleisiä vuoroja, jos niitä haluaa pitää hallussaan ilmaiseksi. Viikonloppuisin on kuitenkin jatkossa mahdollisuus varata vuoroja esimerkiksi pienpelaamiseen ja harrastamiseen.

Juttua muokattu 2.10. klo 10:29: Vaihdettu viimeinen sitaatti eri muotoon.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.