Nälkäpäiväkeräys on myös sosiaalinen tapahtuma

Pentti Pekkola, Sirkka Kallio ja Minna Rauhala osallistuvat Nälkäpäiväkeräyksen toteuttamiseen Vimpelissä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Nälkäpäivä on esimerkki yksittäisen kansalaisen tempauksesta, josta tuli maanlaajuinen ilmiö. Pälkäneläinen Mailis Korhonen keksi idean vuonna 1980 ja nyt SPR:n katastrofirahastoa kartuttava keräys toteutetaan lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Tänä vuonna Vimpelin SPR:n tukikohtana toimi Nuorisotalo, jossa kerääjille ja keräykseen osallistuneille tarjotaan yhdistyksen kustantamat munkkikahvit. Vaikka keräys on virallisesti auki kolmen päivän ajan, Vimpelissä rahaa kerätään vain tänään kello 10-16.

–Mukana on kahdeksan koululaista, mistä kiitos koululle, ja suunnilleen saman verran jäseniä, kertoi SPR:n aktiivi Kaisa Alanen, joka on osallistunut keräysten järjestämiseen vuodesta 2009.

Parhaillaan keräys on tuottanut Vimpelissä 1600-1700 euroa, mutta käteisen rahan väheneminen näkyy keräyksen summassa. Nyt realistinen tavoite on alle tuhat euroa, totesi Alanen.

PENTTI PEKKOLA ja Minna Rauhala lämmittelivät kahvikupin äärellä Nuorisotalon kahviossa oman keräysrupeamansa jälkeen.

–Pysyi lämpimänä, kun käveleskeli eri paikoissa. Kaksi tuntia meni äkkiä, kertoi Rauhala.

–Oli mukava, kun sai jutella ihmisten kanssa, Pekkola totesi.

Myös Rauhala koki keräykseen osallistumisen antoisana. Se on sosiaalinen tapahtuma täynnä vuorovaikutusta.

–Aina on ihmisiä, jotka haluavat jutella ja tarvitsevat kuuntelijaa.

–Yksin asuvia, joilla ei paljon ole juttukavereita, Pekkola lisäsi.

Hän oli iloinen siitä, että ihmiset suhtautuvat keräykseen myötämielisesti.

–Tuttu rouva totesi osallistuneensa keräykseen netissä, Pekkola kertoi.

–Minäkin maksoin. Olin netissä ja ruudulle ilmaantui pop up-mainos Nälkäpäiväkeräyksestä, Rauhala totesi.

–Eräs ihminen sanoi, että televisiomainos keräyksestä pani ajattelemaan, miten hyvin meidän asiamme ovat. Mainos toivottavasti myös herättelee pitämään käteistä mukana tänään.

SPR:n hallituksen jäsen Sirkka Kallio kertoo olleensa keräyksessä mukana ”aina”. Tänä vuonna hänen vastuullaan oli kahvio sekä kassalippaiden vartiointi.

KERÄYKSEEN voi osallistua myös tekstiviestillä vaikka vain viiden euron summalla tai maksamalla haluamansa summan nettipankin kautta SPR:n keräystilille. Osallistumisen voi hoitaa myös Mobile Payn tai Pivon kautta.

–Raha ei jää osastolle, vaan kaikki menee rahastoon, Alanen kertoi.

Katastrofirahasto auttaa kriiseissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vähintään 85 prosenttia rahoista menee avustuskohteisiin, maksimissaan 15 prosenttia keräyksen järjestämisestä johtuviin kuluihin.

–Olemme saaneet sieltä apua paikallisille tulipalojen uhreille. Muissa onnettomuuksissa autamme osaston rahoista.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.