Leikin kautta kiekkoilun pariin

Jussi Virtanen (keskellä) osallistuu juniorijoukkueiden jääharjoituksiin aina kun se on mahdollista.

Julkaistu:

Aihe:

–Harjoittelemme luistelun perusteita ja kiekon hallintaa, mutta suurin osa ohjelmasta on leikkimistä, kuten hippaa, ja luisteluratoja. Lasten suosikki oli Hoploppi-niminen rata, jossa oli esteitä kuten alituksia ja ylityksiä, kertoi JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

–Tarkoitus on saada lapselle onnistumisen kokemuksia, jotka ruokkivat innostusta.

KIEKKOKOULU kokoontuu tiistaisin kello 17 ja opittua pääsee kertaamaan sunnuntaiaamupäivän vuorolla ilman ohjausta. Pienimmille lapsille tarkoitettu luistelukoulu on ryhmä kiekkokoulun sisällä. Halutessaan lapset pääsevät mailaryhmään, jossa pelaillaan tuokion lopuksi.

Viime vuonna mailaryhmässä oli parhaimmillaan 30 lasta ja luistelukoulussa 10. Tänä vuonna tavoitteena on sama määrä.

–Jäälle kyllä mahtuu. Vaatii ohjaajia ja organisointia, mutta jopa 50 lasta sopii jäälle samaan aikaan ilman, että kenenkään tarvitsee seisoskella vuoroaan odottamassa.

Jos harrastuksen aloittaminen mietityttää, lokakuun ajan voi käydä kokeilemassa, miltä harrastus tuntuu, ja tehdä sen jälkeen päätöksen jatkamisesta.

Koko kauden hinta on 100 euroa, mikä on sama kuin suurimmassa osassa seuroja. Joissakin se on kalliimpi. Varusteista tarvitaan aluksi luistimet ja ristikollinen kypärä sekä kaulasuoja ja hanskat, mutta ne voivat olla mitkä tahansa suojaavat käsineet.

–Varusteita voi hankkia lisää sitä mukaa kun kiekon kanssa tekeminen lisääntyy. Se tuo mielekkyyttä pelaamiseen, kun ei tule kolhuja niin helposti.

Syksyn aikana järjestetään varusteidenvaihtopäivä, jossa kalustoa voi päivittää.

LASTEN VANHEMMAT ovat tervetulleita mukaan huolto-, joukkueenjohto- ja valmennustehtäviin.

Mainos

–Muutama isä on jo alustavasti lupautunut mukaan. Uskon, että kauden mittaan saadaan porukkaan lisää väkeä. Ne vanhemmat, jotka sitoutuvat mukaan koko kaudeksi, saavat lapsensa kausimaksun puoleen hintaan.

Tiedotusvastaavakin kiekkokoululaisten vanhempien parista on jo löytynyt.

Työtä nuorten kiekkoilijoiden eteen

JÄRVISEUDUN PALLOKERHO liikuttaa suurta määrää lapsia Alajärveltä ja lähialueelta. Valmennuspäällikkö Jussi Virtanen arvioi, että seurassa pelaa tulevan kauden aikana120-150 lasta. Tarkka määrä on selvillä, kunhan kaikki ovat hankkineet pelipassinsa. Joukkueita on 2003 syntyneistä eli C1-junioreista alkaen joka ikäluokalle.

–Kaikkiin ryhmiin mahtuu mukaan.

Valmennukseen panostetaan JPK:ssa aiempaa vahvemmin. Maanantaina pidettiin koulutus Minä valmentajana ensisijaisesti niille oman seuran vapaaehtoisille, jotka valmentavat lapsia.

Seurayhteistyö mahdollistaa Taitovalmentaja-hankkeeseen osallistumisen. S-Kiekon palkkaama valmentaja kiertää lähialueen seuroissa, myös JPK:ssa, työskennellen sekä lasten että valmentajien kanssa.

–Pyrin itsekin olemaan junnujoukkueiden mukana jäällä aina kun se on mahdollista, Jussi Virtanen kertoi.

Ahkerasta työstä paikallisen jääkiekkoilun eteen kertoo se, että seuran kasvatit pääsevät eteenpäin. Etenkin tyttökiekko on nosteessa. Seuran kasvatteja on valittu mukaan Pohjola-leirille, jolta valitaan pelaajia maajoukkueisiin. Tyttökiekko on yksi Jääkiekkoliiton strategian painopisteistä.

–Toiveissa on saada joskus seuraan oma tyttöjoukkue.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.