• 4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa, kuva: Tiina Rinne.

Vastuullinen Virtanen kerää AIV-liuosastioita

4H-järjestön ja Eastman Chemical Companyn nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt jo kolmatta kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen noin 9 000 kanisteria ja 700 tynnyriä.

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät voivat 14.–15.9. ilman maksua toimittaa tyhjät liuoskanisterit ja -tynnyrit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin. Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettyinä paikoilleen. Muita markkinoilla olevia säilöntäainekäytössä olevia astioita ei turvallisuussyistä oteta vastaan.

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa. Eastman huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräyspisteet alueellamme: Alajärvi, os. Sairaalatie 28 (Halpa-Hallilta terveyskeskuksen suuntaan, oikealla puolella tietä, piha-alue.) Evijärvi, Evijärven osuusmeijeri os. Kauppatie 14, Evijärvi (Kirkonkylän päätien varressa vasemmalla oleva vanha meijerirakennus). Soini: Teollisuustie 11, Teollisuusalue, Print-hallin takana

Jaa juttu: