Lauantaina 15.9. Osta tilalta! -päivä

Kuva: Martat.fi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kiinnostus ruoan alkuperään ja suoraan tuottajalta ostamiseen on kasvanut. Lähialueen tuottaja on mukava tavata kasvokkain ja kuulla samalla, miten tuote on valmistettu tai missä raakaaineet ovat kasvaneet. Päivä tarjoaa mahdollisuuden ostaa tuotteita kotiin viemisiksi ja maistella herkkuja ihan paikan päällä.

Osta tilalta –päivä tarjoaa myös elämyksiä. Osalla tiloista on mahdollista nostaa itse perunoita, kerätä marjoja tai tutustua tilan eläimiin ja koneisiin lähietäisyydeltä. Maaseudun matkailuyritykset kutsuvat kävijöitä mukaan Makumatka maalle -teemapäivän nimissä.

Päivään osallistuvat maatilat, kotipuutarhat ja maaseutumatkailuyritykset sekä muut tapahtumat löytyvät verkkosivuilta. Siellä esittäytyy yli 210 kohdetta
ympäri Suomea. Verkkosivuilla tilat kertovat toiminnastaan, tuotteistaan ja aukioloajoistaan.

Muista myös päivään liittyvä valokuvakilpailu! Jaa suoramyyntiostoksiin, -tiloihin tai niihin liittyviin tunnelmiin ja kokkailuihin liittyvä kuva 20.9 mennessä Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa ja tägää se #elämystilalla sekä #ostatilalta tai #köpavbonden. Palkinnot ja kilpailun tarkemmat säännöt löydät verkkosivuilta

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.