Mirjanpelto valmiiksi marraskuun loppuun

Kuvituskuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Talenom Oy ilmaisi keväällä kiinnostuksensa vuokrata vapaana oleva osa rakennuksesta ja toivoi kunnan muokkaavan tilat toimistokäyttöön sopivimmiksi.

Puheenjohtaja Seppo Tuomisalo jääväsi itsensä toimeenpano-jäävinä ja Markku Lapinkorpi poistui myös kokouksesta pykälän ajaksi. Puhetta johti Yrjö Koivukoski. Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen oli tehnyt laskelmia kunnan vuonna 2014 ostaman kiinteistön takaisinmaksuajoista ja investoinnin vaikutuksesta siihen.

–Vain sillä, että koko kiinteistö on vuokrattuna, saataisiin kaikki siihen sijoitetut rahat takaisin 16,7 vuodessa.

Tiloihin tulevan yrittäjän kanssa on suunniteltu kaksivuotista vuokrasopimusta. Terhi Honkonen (Haloo) totesi, että uusi vuokralainen on merkittävä ja kunnan yrityksille tärkeä, mutta hanke riskialtis.

–Suhtauduimme asiaan aluksi myönteisesti, silloin oli puhe muutaman kymmenen tuhannen euron remontista, mutta sitten summa olikin 140 000 euroa. Vuokra-aika on lyhyt ja kustannus iso.

Asia palautettiin jo aikaisemmin valtuustosta valmisteluun. Honkonen kritisoi, että ohjeistuksesta huolimatta vain piha-alueet, joita ei alun perin edes ollut suunnitelmassa, poistettiin työlistalta ja suunnitellaan tehtäväksi ensi vuonna kunnan omina töinä, vaikka sen valmistelua evästettiin tarkoin. Tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoi hankkeen jaetun kolmeen urakkaan, joista on pyydetty tarjoukset. Tilojen tulisi olla valmiina marraskuun loppuun mennessä.

Myös Matti Latvala ja Hanna Kangas (Haloo) totesivat investoinnin olevan riskaabeli ja toivoivat yrityksen voivan tulla vastaan asiassa. Latvala esitti asian palauttamista valmisteluun vuokrasopimusajan pidentämiseksi. Esitys äänestettiin kumoon 15-4. Lopulta kunnanhallituksen esitys tuli hyväksytyksi.

Myös Opintien peruskorjauksen määrärahan siirto hyväksyttiin. Talousarvion investointiosasta siirretään 70 000 euroa Pakantien, Opintien ja Patruunantien kunnostukseen ja parantamiseen.

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakuntaan valittiin edelleen Anne Niemi ja hänen varajäsenekseen Harri Hänninen sekä Martti Lassila, varajäsenenään Marja-Liisa Kivipelto. Lautakunnan jäsenet valitaan uudelleen 1. tammikuuta 2019 alkaen johtuen Lappajärven liittymisestä yhteistoiminta-alueeseen. Niemestä tulee lautakunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja.

KOKOUSJÄRJESTYSTÄ on muutettu kesäkuussa hyväksytyn hallintosäännön mukaisesti. Nyt Tuomisalo hyväksytti esityslistan valtuustolla ennen käsittelyn aloittamista. Tässä vaiheessa käsiteltäviin esityksiin olisi vielä voinut tehdä muutoksia. Varsinaisten käsiteltävien asioiden jälkeen tulevat jatkossa kohdat valtuutettujen aloitteet, kunnanhallitukselle osoitettava kysymys ja kyselytunti.

–Kunnanhallituksen kyselytuntiin on ollut ennenkin mahdollisuus, mutta muistelen, ettei sitä ole koskaan pidetty, totesi Tuomisalo.

Latvala toi esille Haloo Vimpelin aloitteen, että jokaisessa kokouksessa olisi myös kohta muut asiat. Toinen ryhmän aloite koski sähköistä kiinteistönhuoltopalvelujärjestelmää, joka tulisi puhelinpalvelun rinnalle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.