Soini-seura saa uudet tilat keskeltä kylää

Lasse Autio tulevan Soini-talon edustalla.

Julkaistu:

Aihe:

Saneeraushanketta vetävä Lasse Autio on ahkeroinut työmaalla noin kymmenhenkisen talkooporukan kanssa joka maanantai-ilta ja joskus muulloinkin.

–Tämä on tosi hyvä porukka, osaavat tehdä kaikkea. Yhteishenki on ollut loistava, Autio kehuu.

Lattiat avattiin ja vanhat purut poistettiin pohjasta. Betoni boorikäsiteltiin ja puiden lahokohdat korjattiin. Uusi leca-sora ja puhallusvilla asennettiin lattian alle. Nyt sisätilojen osalta ollaan jo loppuvaiheessa.

–Vipu-pajan porukka tehnyt paljon pohjatöitä ja he siirsivät Aki Alatalon johdolla hirsisen miehistökorsun uusiin tiloihin Kombi-hallilta.

Mukana ovat olleet myös Kari Laasalan vetämä Extreme Park -hanke sekä ELY-keskus ja Soinin kunta. Hankkeen kustannusarvio on 110 447 euroa, josta 75 prosenttia tulee ELY:ltä.

Avajaisia Autio kaavailee pidettäväksi joulukuulla. Siihen ei hänen mukaansa vaikuta se, että myös talon katto täytyy uusia.

–Huomasimme talven jälkeen, että se on huonossa kunnossa. Vanha katto on ruostunut, ja siitä puuttuvat myös aluskatteet. ELY-keskus oli sitä mieltä, että katto tulee uusia muun remontin yhteydessä. Myös ilmastointikone uusitaan.

260 NELIÖN taloon järjestetään kunnalle väliaikaista arkistotilaa, joka palautuu seuran käyttöön. Väliseiniä kaatamalla on saatu aikaan tilava kahviotila, jota jatkossa voivat käyttää myös muut yhdistykset, sekä näyttelytiloja. Yhdistysarkiston huoneeseen saadaan 80 metriä arkistohyllyä. Sinne kootaan Soinin kotiseutuarkisto.

Näyttelyiden suhteen Autiolla on jo selkeä viisivuotissuunnitelma.

–Pysyviä näyttelyitä ovat maanpuolustus- ja sotaperinnenäyttelyt sekä vanhan ajan kauppa.

Uusiin tiloihin kylän halkaisevan tien vierellä on helppo poiketa. Sinne on tulossa kunnan info-piste sekä mahdollisesti pieni putiikki siirtomaatavarakauppamuseon yhteyteen.

–Tällaisen hankkeen ei voi odottaa tuottavan rahaa. Pyrimme siihen, että tulot kattaisivat menot, Autio totesi.

SOINI-SEURA kunnosti kunnan omistaman kiinteistön Soini-taloksi vuonna 1990. Viitisen vuotta sitten kunta otti tilat päiväkodin ja esiopetuksen käyttöön, jolloin seura siirtyi teollisuusalueella sijaitsevaan Kombi-halliin. Tilan ongelmaksi koetaan, että se on vaikea löytää ja liikuntaesteisten on lähes mahdotonta päästä toisessa kerroksessa sijaitsevaan tilaan, jonne kulku on ulkokautta metalliportaita pitkin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.