Suomalaisten suuri enemmistö haluaa tiestölle lisärahoitusta

Suomalaiset ovat yksimielisiä siitä, että tiestö pitäisi saada kuntoon. Jopa 79 prosenttia suomalaisista lisäisi teiden rahoitusta. Lähes puolet lisäisi rahoitusta jonkin verran ja kolmannes merkittävästi.

Kuusitoista prosenttia suomalaisista pitäisi rahoituksen ennallaan. Uusimaalaiset ja alle 35-vuotiaat vastaajat ovat tätä mieltä keskimääräistä useammin.
Kansalaisten mielipiteet ovat selvästi rahoituksen lisäämisen kannalla, sillä vain 1 prosentti olisi valmis vähentämään rahoitusta edes jonkin verran.

Suomen Tieyhdistyksen taloustutkimuksella teettämä tutkimus on tehty ajankohtana, jolloin valtio on usean vuoden ajan käyttänyt ns. ylimääräistä korjausvelkarahoitusta teiden saattamiseksi parempaan kuntoon. Suomalaiset haluaisivat selvästikin tiensä kuntoon, mutta vuoden 2019 budjetissa ei korjausvelkaan olla osoittamassa rahoitusta. Tämä siitäkin huolimatta, että puolueet esittivät yksimielisesti parlamentaarisen liikennetyöryhmän mietinnössä helmikuussa 2018 perusväylänpidon rahoituksen lisäämistä 300 miljoonalla eurolla vuodessa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.