Suomalaisten suuri enemmistö haluaa tiestölle lisärahoitusta

Julkaistu:

Aihe:

Kuusitoista prosenttia suomalaisista pitäisi rahoituksen ennallaan. Uusimaalaiset ja alle 35-vuotiaat vastaajat ovat tätä mieltä keskimääräistä useammin.
Kansalaisten mielipiteet ovat selvästi rahoituksen lisäämisen kannalla, sillä vain 1 prosentti olisi valmis vähentämään rahoitusta edes jonkin verran.

Suomen Tieyhdistyksen taloustutkimuksella teettämä tutkimus on tehty ajankohtana, jolloin valtio on usean vuoden ajan käyttänyt ns. ylimääräistä korjausvelkarahoitusta teiden saattamiseksi parempaan kuntoon. Suomalaiset haluaisivat selvästikin tiensä kuntoon, mutta vuoden 2019 budjetissa ei korjausvelkaan olla osoittamassa rahoitusta. Tämä siitäkin huolimatta, että puolueet esittivät yksimielisesti parlamentaarisen liikennetyöryhmän mietinnössä helmikuussa 2018 perusväylänpidon rahoituksen lisäämistä 300 miljoonalla eurolla vuodessa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.