Miten tässä näin kävi?

Juha Puhtimäen lukkaroima Joensuu jatkaa finaaliin Sami-Petteri Kivimäen pettymykseksi.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vaikka Veto lähti sarjaan ennakkosuosikkina, rautaista ulkopeliä pelannut JoMa vei voitot suoraan 3-0. Torstaina Joensuu kävi ryöstöretkellä Saarikentällä 1 – 2 (4 – 2, 0 – 1, 0 – 5), lauantaina peli Joensuussa loppui lyhyeen 1 – 0 (4 – 0, 1 – 1) ja maanantaina Vimpelissä Veto sai jo kupletin juonesta kiinni pelin mentyä poikki täpärästi supervuorossa 1 – 2s (0-1, 3-2, 1-2). Joensuu jatkaa finaaliin, minne saa vastaansa voittajan toisesta välieräparista Kouvola – Sotkamo ja Veto kohtaa hävinneen pronssiotteluissa.

Joensuu onnistui siinä, mihin pyrki, eli tekemään vastustajan sisäpelin mahdollisimman hankalaksi, totesi Joensuun parhaana palkittu lukkari Juha Puhtimäki sarjan ratkettua.

Sisäpelijoukkueeksi profiloitunut Veto oli todella hankaluuksissa terävästi ulkona pelanneen Joensuun kanssa, joka hallitsi peliä isomman osan ajasta. Maanantaina sisävuorot olivat lyhyitä, palot seurasivat toisiaan nopeassa tahdissa. Vedon pelaajien ratkaisut ja toteutukset eivät olleet riittävän vahvoja voittaviin suorituksiin. Totuttuun tasoon verrattuna kentällä nähtiin jopa alisuorittamista, kuten useita viimeisen lyönnin laittomia ja pallon karkaamista räpylästä. Sitä, miksi näin kävi, vaikka kaiken piti Vedon osalta olla kunnossa, analysoidaan varmasti pitkään ja hartaasti.

Ottelun hienoin hetki oli vetolaisittain Arttu Ruuskan toisessa jaksossa lyömä kunnari, joka sai koko 2863 hengen yleisön korviahuumaavaan meteliin. Muutenkin kotiyleisö oli hengessä hienosti mukana. Toinen jakso oli muutenkin vahvempaa esitystä Vedolta.

Tunteet kuumenivat ajoittain tuomareiden päätöksistä johtuen ja kolmoselle palaneen Teemu Isokedon annettua suoraa palautetta tuomari Joona Tervoselle tämä kaivoi taskustaan keltaisen kortin.

Mainos

Jos vie sarjan 3-0, silloin on varmasti parempi mennyt jatkoon. Ei kannata paljon spekuloida, totesi pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

–Tästä päivästä omalle joukkueelle ääretön hatunnosto. Pystyttiin nostamaan heittäytymistä pelille. Sitä en toki epäillyt sekuntiakaan, että joku olisi luovuttanut pätkä vertaa, mutta kuitenkin se näkyi yhtenäisyytenä. Kotiyleisö eli mahtavasti mukana.

Tekemisen taso ei riittänyt. Veto joutui sietämään tuskaa ensimmäisen pelin toisesta jaksosta sarjan loppuun JoMan ollessa ohjaksissa.

–Siinä on paljon myös vastustajan hyvyyttä ja meidän heikkoutta ja asioita tietenkin, mitä voi pohtia, mistä mikäkin johtuu. En olisi voinut enempää tänään joukkueelta pyytää. Joka jätkä löi koko sielun peliin. Onhan tämä raaka pettymys.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.