Sivuluisu on löytänyt asiakkaita

Julkaistu:

Aihe:

JUSSI TUOMAALAN ja Ville Niemisen harrastuksenaan pyörittämä Pub Sivuluisu on toiminut Kortesjärven keskustassa keväästä asti.

–Moni on kysellyt, miten meillä on mennyt. Pysyykö tämmöinen pubi Kortesjärvellä ja menestyykö se? Ei mekään niin huonoja bisnesmiehiä olla, että laitettaisiin rahan takia Kortesjärvelle pubi. Riittää täysin, että se pyörii omillaan, Tuomaala sanoo.

Kortesjärvellä ei ole ollut baaria sen jälkeen, kun Jörtsin pubi sulki ovensa vuonna 2003. Tuomaala arvelee, että taksit ja naapurin pizzeriakin ovat hyötyneet keskustan elävöitymisestä.

Asiakkaita on tullut pystymetsästä muutamassa kuukaudessa kohonneeseen Sivuluisuun ympäröivistäkin kunnista, joissa kilpailevia ravintoloita myöskään ei juuri ole. Moni heistä on tullut useammankin kerran.

Janoisia oli avajaisten jälkeen toistasataa päivässä. Nykyään heitä käy 40–50 viikonloppuiltaisin, ja enemmänkin livemusiikki-iltoina.

–Ei ole ihan normaalia, että Kortesjärvellä voi käydä kuuntelemassa kerran kuukaudessa musaa, Tuomaala sanoo.

Myös jääkiekon MM-kisakatsomo oli suosittu houkutin.

–Tupa oli yhdessä pelissä täynnä. Harmi vaan, kun Suomella loppui lyhyeen kisat, Nieminen sanoo.

SYÖTÄVÄÄ pubissa ei ole tarjolla pikkupurtavan lisäksi, mutta olut- ja drinkkivalikoimassa on pyritty kuulemaan asiakkaiden toiveita.

–Se on huomattu, että toimintaa pitää kehittää koko ajan. Ei riitä, että vaan avataan ovet ja myydään kaljaa, Nieminen sanoo.

Molemmilla on darts-taustaa. Koko idea pubin perustamiseen lähti vuodenvaihteessa siitä, että tikkojen heittelyyn tarvittiin paikka. Myös pubin tikkataulusta on tullut jonkinlainen vetonaula, jolla käy ”ihan oikeitakin heittäjiä.”

–Tarkoitus ollut järjestää kisojakin, mutta meillä on ollut niin kiireinen kesä, että emme ole ehtineet itsekään paljon heitellä, Nieminen sanoo.

PUBIN pyörittämiseen osallistuu myös Tuomaalan ja Niemisen perhettä sekä yksi työntekijä. Omistajat itse käyvät molemmat rakennusalan päivätöissä Halsualla.

Vaikka pubissa hääräily ei heidän mukaansa tunnu työltä raksahommiin verrattuna, ja viikonloppuvapaitakin on, päivät venyvät välillä pitkiksi.

–Perjantait ovat pitkiä. Kymmentä yli viisi soi aamulla kello, ja se on kolme aamulla, kun pääsen nukkumaan, Tuomaala kertoo.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.