Kauhavan valtuustolle esitetään SYO:n kiinteistöosuuden ostamista

Julkaistu:

Aihe:

Kauhavan kaupunginhallitus esittää valtuustolle Suomen Yrittäjäopiston Kannatus Oy:n (SYO) omistaman osuuden ostamista Kauppatie 109:n kiinteistöstä. SYO:n omistuksessa on 67,8 prosenttia ja kaupungin omistuksessa 32,2 prosenttia kiinteistöstä. Kiinteistöstä on laadittu rakennustekninen tutkimusraportti, josta ilmenee, että SYO:n omistamat tilat ovat epätyydyttävässä kunnossa. Siksi 923 686 euron tasearvosta on vähennetty korjaus- ja muita kustannuksia, jolloin kauppahinta on 700 000 euroa. Kauppahinta maksetaan kahdessa erässä. Kaupunki ottaa vastattavakseen marraskuussa erääntyvän SYO:n pitkäaikaisen lainan, 388 920 euroa, joka on kauppahinnan ensimmäinen erä. Loput kauppahinnasta, 311 000 euroa, maksetaan vuoteen 2021 mennessä.

SYO:n pääpaikka säilyy edelleen Kauhavalla. Oppilaitos vuokraa tarvitsemansa tilat kaupungilta pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Mainos

SYO ja Teuvan kunnan omistama Teak Oy aloittivat neuvottelut oppilaitosten fuusiosta vuonna 2017 ja fuusio astuu voimaan vuoden 2019 alussa, jolloin oppilaitosten koulutustoiminnat yhdistetään. Fuusion lähtökohtana oli, että kumpikaan yhtiö ei tuo mukanaan kiinteistöjä eikä velkoja.

Fuusion jälkeen Kauhavan kaupunki omistaa Suomen Yrittäjäopistosta 75 prosenttia ja Teuvan kunnan omistama Teak Oy 25 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.