Onnenpisaroista syksyistä romantiikkaa

Evijärveläisen Seija Rankisen uusin single Onnenpisaroita julkaistaan keskiviikkona.

EVIJÄRVELÄISEN Seija Rankisen uusin single Onnenpisaroita julkaistaan keskiviikkona.

Rankinen kuvaa kappaleen tyylilajia iskelmäksi ja tanssimusiikiksi. Hän kertoo, että kyseessä on ikään kuin jatko-osa iskelmäradiosoittoa saaneelle Salaiselle puutarhalle, joka valmistui keväällä. Molempia kappaleita työstettiin samaan aikaan, mutta ne päätettiin julkaista erikseen.

Siinä missä Salainen puutarha oli menevämpää tanssimusiikkia, on Onnenpisarat hempeämpää ja hitaampaa.

Onnenpisaroissa kolahti sen hempeys ja haaveilevuus. Siinä on ehkä vähän sellaista romantiikkaa, joka sopii syksyyn. Salainen puutarha oli enemmän kesäistä rakkautta, Rankinen luonnehtii.

Julkaisuajankohta on samalla yrittäjän päivä. Se oli Evijärven yrittäjien puheenjohtajan mukaan tietoinen ratkaisu.

TUOTANTOTIIMI on pitkälti sama kuin Rankisen aiemmissakin singleissä, mutta säveltäjä vaihtui Charles Plogmanista Bo-Håkan Söderholmiin. Plogmanin kanssa hän oli tehnyt yhteistyötä vuodesta 2016 asti, jolloin he tekivät yhdessä Enkeleiden lempilapsi -sinkun.

Onnenpisarat oli löytökappale sanoittaja Keijo Laitisen demo-arkistosta. Tällaisista arkistoista ovat peräisin kaikki Rankisen levyttämät kappaleet musiikkiuran alun covereita lukuun ottamatta.

Laitisen sanoitus teki vaikutuksen Rankiseen.

–Tykkään biisistä. Biisien, jotka valitsen, täytyy aina kolahtaa minuun jollain tavalla. Mietin ja mietin niitä, enkä pääse niistä eroon. Ne ovat silloin mun omaa juttua.

Ammattimuusikoiden avulla kappaleesta tuli Rankisen itsensä näköinen.

–Studiolla soitettiin aidoilla instrumenteilla. Tykkään aidoista instrumenteista.

Hän nauraa, että hänen tärkein musiikillinen esikuvansa on Shakira. Kolumbialaispopparin vaikutus ei kuitenkaan kuulu Onnenpisaroissa.

RANKISELTA on ennen tätä vuotta ilmestynyt kolme sinkkua: vuonna 2011 Ring Ring, vuonna 2014 Vielä kohdataan sekä vuonna 2016 ilmestynyt Enkeleiden lempilapsi. Ne eivät ole olleet myynnissä, vaan pelkästään suoratoistokuuntelussa.

–Tänä päivänä tehdään paljon sinkkuja, jotka putkahtavat ulos aina silloin tällöin. Levymyynti ei ole kovin suurta, koska kuuntelu ja osto tapahtuvat digitaalisesti.

Keikkailua sen sijaan on ollut jonkin verran Tähtikavaljeerit-yhtyeen kanssa. Rankisen mukaan hänen kappaleensa ovatkin päässeet tanssijoiden jalan alle. Keikkoja on luvassa jouluun asti eri puolilla Pohjanmaata.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.