• Kauhavalla järjestettävän HILLA18 yhteistoimintaviikonlopun aikana pidetään myös etsinnän peruskurssi. Kuva: Pohjanmaan Vapepa.

HILLA 2018, yhteistoimintaharjoitus kokonaisturvallisuuden hengessä

Viikonlopun 15.9. ja 16.9. aikana järjestetään Kauhavalla varautumiseen ja turvallisuuteen, sekä vapaaehtoisten toimijoiden valmiuteen liittyvää koulutusta. Aiheina ovat joukkomuonitus, ensiapuryhmien harjoituskurssi, etsinnän peruskurssi ja maastojohtajakurssi, henkinen tuki, maastoensiapu, valmiusryhmien koulutus, vapaaehtoistoiminta poikkeusoloissa sekä viestikoulutus.

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Pohjanmaan maanpuolustuspiiri, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa, Pohjanmaan poliisilaitos ja  Etelä-Pohjanmaan  pelastuslaitos järjestävät  toimintaviikonlopun  15.-16.9.2018. Tavoitteena on kouluttautua ja harjoitella järjestöjen ja viranomaisten yhteistoimintaa ja varautumista kriisitilanteiden varalle Kauhavalla, LSK Business Parkin alueella.

Viikonlopun aikana järjestetään yhdeksän varautumiseen ja turvallisuuteen, sekä vapaaehtoisten toimijoiden valmiuteen liittyvää koulutusta. Aiheina ovat joukkomuonitus, ensiapuryhmien harjoituskurssi, etsinnän peruskurssi ja maastojohtajakurssi, henkinen tuki, maastoensiapu, valmiusryhmien koulutus, vapaaehtoistoiminta poikkeusoloissa sekä viestikoulutus. Viikonloppu huipentuu viranomaisten johtamaan yhteistoimintaharjoitukseen, johon osallistuvat kaikki lauantain kurssien osallistujat ja erityisesti alueen Vapepan ja SPR:n hälytysryhmiin sijoitetut vapaaehtoiset.

Kurssia hallinnoi MPK, jonka järjestelmän kautta voi ilmoittautua kaikille lauantain 15.9. kursseille ja samalla myös sunnuntain 16.9. harjoitukseen.

HILLA 2018-koulutuksista on tarkempaa tietoa MPK:n koulutuskalenterissa ja Pohjanmaan Vapepan nettisivuilla.

Jaa juttu: