• Seija Lahtela toi näyttelyä varten vanhoja kuvia Kirkonkylästä sekä Lahtelan perheen elämästä.

Vanhojen kyläkuvien näyttely kirjastoon

Vimpelin kirjastoon ollaan kokoamassa vanhojen valokuvien näyttelyä, johon kuka tahansa voi tuoda omistamiaan kuvia. Aikarajana on 60-luku. Näyttely on otsikoitu Vanhat kuvat puhuvat.

Tarkoituksena on, että jokainen kylä esittelisi oman Vimpelinsä, toteaa idean takana oleva kauhavalainen Irja Pollari. Hänelle Vimpeli on tullut tärkeäksi Sandbackan mummolassa lapsuudessa vietetyn ajan myötä.

–Ne vuodet ovat tärkeitä.

Hänen omia kuviaan näyttelyyn tulee 17.

–Ne ovat Sandbackan albumista ja omastani. Pari kuvaa on 1800-luvun lopusta.

Kuvia voi olla paitsi kylien elämästä, maisemista ja taloista, myös yksityisten ihmisten elämästä ja historiallisista koneista ja laitteista.

Hyvin pienistä valokuvista kannattaa tehdä näyttelyä varten suurennoksia. Kuvien taakse pitäisi kirjoittaa lyijynällä nimensä ja osoitteensa. Kirjastossa tehdään luettelo kuvista ja kuvat siirretään varastoon omatoimiajan alkaessa.

–Jos niitä ei ehdi tuoda avajaisiin, voi tuoda myöhemminkin.

Pollari kokee vanhat valokuvat todella tärkeiksi osaksi kulttuuri- ja kotiseutuhistoriaa, ja on sitä mieltä, ettei niitä saisi koskaan tuhota, vaan käsitellä herkin käsin ja varjella.

–Ne ovat aarteita.

Näyttely avataan 10. heinäkuuta kello 13.

 –Ihmiset ovat olleet yllättävän kiinnostuneita näyttelystä. Tunnelma on korkealla jo tässä vaiheessa.

Kirjastosihteeri Riitta Alatalo toivoi näyttelyyn erityisesti kuvia ihmisistä tapahtumissa sekä vanhoja rakennuksia.

–Esimerkiksi myllyjä Vimpelissä on ollut paljonkin. Kuvat vanhoista rakennuksista eri kylillä olisivat kiinnostavia, varmasti jokaisesta kylästä löytyy vielä vanhoja kuvia.

Jaa juttu: