Evijärven POP-pankki kiinni syksyllä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Pohjanmaan Osuuspankki -ketju sulkee Evijärven konttorinsa elokuun lopussa.

Se yhdistetään Kortesjärven konttoriin siten, että Evijärven konttorin henkilökunta siirtyy Kortesjärvelle. Heidän työtuntinsa pysyvät samoina, sillä Kortesjärven konttori on auki samoin kuin Evijärven eli maanantaista perjantaihin kello 9.30–16.

Ketjun toimitusjohtaja Hanna Linna perustelee sulkemista tehostussyillä. Evijärven konttori on pieni, sen asiakasmäärät ovat vähäisiä ja asiointi siirtyy kasvavissa määrin verkkoon ja mobiiliin.

Muuta ketjun toimintaa ei hänen mukaansa olla supistamassa. Hän muotoilee asian niin, että asiakkaita pystytään palvelemaan laajemmilla aukioloajoilla, kun asiointi tapahtuu pääasiassa verkossa. Lähikuukausien aikana palvelemaan aletaan myös videoneuvotteluna.

Esimerkiksi ikäihmiset, jotka eivät käytä internetiä, pääsevät Linnan mukaan asioimaan kasvotusten jatkossakin, Kortesjärvellä. Hän korostaa myös, että asiakkaita kyllä opastetaan yksilöllisesti, miten pankkipalveluja käytetään. Esimerkiksi laskut voi tarvittaessa maksaa niin sanottujen maksupalvelukuorten avulla.

Evijärvellä on toistaiseksi kaksi Osuuspankkia, jotka kuuluvat kahteen eri osuuspankkiryhmään.

Pohjanmaan Osuuspankki -ketju muodostui, kun Kauhavan, Kortesjärven, Alahärmänja Ylihärmän osuuspankit yhdistyivät. Sen pääkonttori sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla, ja muut konttorit ovat Alahärmässä, Evijärvellä, Kortesjärvellä, Oulussa, Ylihärmässä ja Ylistarossa.

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki muodostui Kokkolan ja Ylivieskan pankkien yhdistyttyä. Sen Evijärven konttorin aukioloaikoja karsittiin maaliskuussa. Evijärven ja Teerijärven pankeista muodostettiin konttoripari, jossa Evijärvi on auki kolmena päivänä viikossa ja Teerijärvi kahtena päivänä viikossa. Niillä on yhteinen henkilökunta.

Evijärvelle jää siis vain yksi Osuuspankki, joka on auki kolmena päivänä viikossa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.