Biojäteastioiden jakelu alkaa

Ekorosk tiedottaa, että biojäteastioiden jakelu kotitalouksille alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Biojätteen erilliskeräys alkaa lokakuussa jolloin bio- ja energiajäte laitetaan erillisiin astioihin kaikissa kotitalouksissa, tai biojäte laitetaan kompostoriin (edellyttää Pohjanmaan jätelautakunnan hyväksynnän). Biojäte on maatuvaa ruokajätettä, kun taas energiajäte on palavaa jätettä kuten esim. pienet muoviesineet, tekstiilit, vaipat ja siteet sekä kotitalouspaperi ja servetit. Biojäteastia otetaan käyttöön vasta 1.10.2018 vaikka jakelu tapahtuu jo kesällä.

Jos usean naapurin yhteinen biojäteastia (kimppa-astia) sijoitetaan väärään pihaan, ota yhteyttä Ekoroskiin ja ilmoita astian oikea sijoituspaikka. Jos sinulla on kysymyksiä kiinteistösi biojäteastiasta, ota yhteyttä Ekoroskiin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.