Koulun työrauha parantunut Ankkuri-ohjauksessa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärven Kirkonkylän koululla päättyi normaalin koulutyön lisäksi myös Kompassi-erityisopetuksen alaisen Ankkuri-toiminnan ensimmäinen lukuvuosi.

Ankkuri on tarkoitettu 0.–6.-luokkalaisille, jotka tarvitsevat ohjausta sosiaalisten taitojen ja käyttäytymisen tueksi. Kyse ei siis kaikilla lapsilla ole oppimisvaikeuksista, ja moni heistä opiskelee samoja asioita kuin muutkin koulut oppilaat. Sen sijaan tarkoitus on erityisesti korjata ja ennaltaehkäistä häiriökäyttäytymistä ja muita koulussa olemisen haasteita, kuten poissaoloja, kiusaamista ja riitoja, kielenkäyttöä, auktoriteettien kyseenalaistamista ja muuta sääntöjen rikkomista. Kirkonkylän koulun johtaja Tero Havisen mukaan lasten ja nuorten levottomuus ja auktoriteettien haastaminen ovat lisääntyneet koulussa ja sen ulkopuolella.

Mainos

Havisen mielestä erityisluokka on ”musta aukko”, jollaista Evijärvelle ei ole haluttu perustaa. Oppilaiden siirtäminen kokopäiväisesti omaan ryhmäänsä, erilleen muista oppilaista on leimaa heidät ikuisesti erilaisiksi. Sen sijaan Ankkuri-toiminnassa oppilasta yritetään pitää tavallisissa luokissa mahdollisimman paljon, ja tavoite on palauttaa hänet yleisopetukseen — tarvittaessa tuettuna.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.