Huijausviestejä Pohjanmaalla

Julkaistu:

Aihe:

Poliisille on tullut ilmoituksia, joissa erilaisten yhdistysten rahastonhoitajille on tullut yhdistyksen puheenjohtajalta tai vastaavalta henkilöltä viesti, jossa pyydetään maksamaan usean tuhannen euron maksuja ulkomaalaiselle tilille. Sähköpostit tulevat näennäisesti puheenjohtajan lähettäminä ja ovat suomen kielellä laadittuja. Kyseessä on kuitenkin toiminto, jossa viesti saadaan näyttämään oikeasti puheenjohtajan tai vastaavan henkilön sähköpostista lähteneeltä. Epäselvissä maksatustapauksissa tulee aina ottaa yhteys viestin lähettäjään ja jos väärinkäytöksiä ilmenee, tulee tehdä poliisille rikosilmoitus. Joissain tapauksissa erehdyttäminen ja tietojen manipulointitoiminto on onnistunut ja rahaa on lähetetty kansainvälisellä tilisiirrolla ulkomaille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.