Huijausviestejä Pohjanmaalla

Poliisille on tullut ilmoituksia, joissa erilaisten yhdistysten rahastonhoitajille on tullut yhdistyksen puheenjohtajalta tai vastaavalta henkilöltä viesti, jossa pyydetään maksamaan usean tuhannen euron maksuja ulkomaalaiselle tilille. Sähköpostit tulevat näennäisesti puheenjohtajan lähettäminä ja ovat suomen kielellä laadittuja. Kyseessä on kuitenkin toiminto, jossa viesti saadaan näyttämään oikeasti puheenjohtajan tai vastaavan henkilön sähköpostista lähteneeltä. Epäselvissä maksatustapauksissa tulee aina ottaa yhteys viestin lähettäjään ja jos väärinkäytöksiä ilmenee, tulee tehdä poliisille rikosilmoitus. Joissain tapauksissa erehdyttäminen ja tietojen manipulointitoiminto on onnistunut ja rahaa on lähetetty kansainvälisellä tilisiirrolla ulkomaille.

Jaa juttu: