Kirjastossa on kivaa

Kirjaston perustaminen Kortesjärvelle oli ensimmäisen kerran esillä kuntakokouksessa vuonna 1880, ja vuotta myöhemmin se myös perustettiin, eli kirjasto on toiminut Kortesjärvellä jo 137 vuotta.

Kymmenen vuotta sitten kirjasto siirtyi pois koulun läheisyydestä, nykyisiin, kirjaston tarpeisiin saneerattuihin tiloihin. Kortesjärven kirjastossa onkin nyt juhlittu nykyisten tilojen kymmenvuotisjuhlaa.

Uusien tilojen myötä kirjasto sai uudenlaista toimintaa.

– Aikaisemmin meillä ei ollut näyttelytiloja, mutta kun näihin tiloihin muutimme, saimme myös näyttelytilaa.  Samoin lasten satutuntien pitämiseen on hyvät tilat. Kirjallinen ompeluseura ja yö kirjastossa ovat tulleet toimintaan mukaan näissä uusissa tiloissa, luettelee Päivi Lahti.

Kirjasto uudistuu edelleen koko ajan. Kortesjärven kirjastosta tulee omatoimikirjasto vielä tämän vuoden aikana.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.