Vastuulääkärimalli on saanut Kaksineuvoisessa hyvän vastaanoton

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tehostetun palveluasumisen seitsemässä yksiköissä asuu 217 asukasta. Tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaiden lääkäripalveluista on marraskuusta alkaen huolehtinut Doctagon Oy.

Doctagon Oy tarjoaa lääkäripalvelut vastuulääkäriperiaatteella. Lääkäri on tavoitettavissa joka päivä ympäri vuorokauden.  Kaksineuvoisessa vastuulääkärinä on geriatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Miika Ek sekä toisena vastuulääkärinä sisätautien erikoislääkäri Harri Kivelä.

Vastuulääkäri on tehnyt kaikille Kaksineuvoisen tehostetun palveluasumisen asukkaille kartoituskäynnin, jonka pohjalta heille on laadittu hoitosuunnitelma. Jatkossa lääkäri tapaa potilaat henkilökohtaisesti kolmen kuukauden välein. Joka viikko on puhelinkierto. Jos asukkaan kunnossa tapahtuu yllättäen jokin merkittävä muutos, kulloinkin vuorossa oleva hoitaja, lähihoitaja tai sairaanhoitaja, voi soittaa lääkärille mihin vuorokauden aikaan hyvänsä ja kysyä ohjeita, miten toimitaan.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen johtava ylilääkäri Heidi Ojala on tyytyväinen toimintamalliin. Toimintamallissa potilas saa hoitoa omaan yksikköönsä, jossa ovat tutut hoitaja ja tuttu ympäristö.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.