Lappajärven sosiaali- ja terveyspalvelut Järvi-Pohjanmaan perusturvaan

Lappajärven kunta on ilmoittanut 18. joulukuuta 2017 Kuntayhtymä Kaksineuvoiselle irtaantuvansa Kaksineuvoisesta 1. tammikuuta 2019. Neuvottelut Lappajärven kuntalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta Järvi-Pohjanmaan perusturvan toimesta on aloitettu 18.tammikuuta 2018 Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kesken.

Lappajärven liittyminen Järvi-Pohjanmaan perusturvaan 1.1.2019 alkaen suunnitellaan huolella, jotta Lappajärven kunnan asukkaille tarjottavat sosiaali- ja terveyspalvelut voidaan tarjota kuntalaisille mahdollisimman sujuvasti muutostilanteessa. Palvelut pyritään järjestämään siten, että kuntalaisten palvelut muuttuvat mahdollisimman vähän aiempaan verrattuna. Siirtoa varten on perustettu neuvottelutoimikunta, joka muodostuu Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin johtavista luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista sekä Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan puheenjohtajistosta.

Muutos koskettaa myös niitä Kaksineuvoisen työntekijöitä, jotka työskentelevät lappajärveläisten sosiaali- ja terveydenhuollon parissa sekä niitä Järvi-Pohjanmaan perusturvan työntekijöitä, joiden työnkuvat tulevat muuttumaan muutoksen myötä. Siirtymisessä noudatetaan liikkeen luovutuksen periaatteita. Päätös yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä on tarkoitus tehdä Alajärven kaupunginhallituksessa ja Kaksineuvoisen yhtymähallituksessa maaliskuun aikana.

Työsuunnitelman mukaisesti Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin valtuustoille esitetään huhtikuun 2018 aikana yhteistoimintasopimuksen hyväksymistä, jossa sovitaan, kuinka sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut konkreettisesti järjestetään lappajärveläisille 1. tammikuuta 2019 alkaen.

Yhteistoimintasopimuksen hyväksymisen ja suunnitelmien etenemisen jälkeen Lappajärven kuntalaisille järjestetään infotilaisuuksia, joissa kuntalaisten on mahdollista kysyä sote-palveluiden järjestämiseen liittyviä kysymyksiä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.