Yrittäjiä koulutetaan muistisairaiden kohtaamiseen

Lähipalvelut voisivat auttaa muistisairaita ja ikäihmisiä elämään pidempään ja turvallisesti kotona ja tutussa lähiympäristössään. Tämän ajatuksen pohjalta Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hankkeessa luodaan palvelumalli yhdessä eri alojen yritysten kanssa.

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry:n hallinnoimassa pilottihankkeessa on mukana  17 eri alan yritystä, joista yksi on Kortesjärven SEO.  Kun pilotti saadaan valmiiksi, ryhdytään sitä levittämään koko maakunnan alueelle. Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry on saanut idean malliin Skotlannista. Suomessa hanke on ainutlaatuinen.

–Hankkeessa on koulutettu yrittäjiä muistisairauksista, muistisairauksien ennaltaehkäisystä, muistisairaiden kohtaamisesta asiakkaana sekä esteettömyydestä ja senioritaloudesta, kertoo hankevastaava Päivi Niinistö-Mäkinen.

Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hanke esitteli toimintaansa aamiaistapahtumassa Kortesjärven SEO:lla.

Jaa juttu: