• Niemelöiden Paavo-koira on etenkin pienten laskettelijoiden suuressa suosiossa.

Lakiksen kausi vetää väkeä

Lakiksen rinnekeskuksen hiihtokausi käynnistyi tammikuun puolivälissä. Sesonki on kuumimmillaan hiihtolomaviikkojen ajan ja jatkuu maaliskuun lopulle. Yrittäjä Jouni Niemelä arvioi, että kauden aikana Lakiksella käy noin 30 000 laskettelijaa ja hiihtäjää.

Tänä talvena leuto sää on hemmotellut laskettelijoita. Väkeä on riittänyt rinteeseen mukavasti muutamaa tammikuun arki-iltaa lukuunottamatta.

Rinnekeskus työllistää neljän vakituisen lisäksi vimpeliläisiä nuoria sekä suksivuokraamossa että kahviossa. Vilkkaimpana aikana töissä on kahdeksan henkilöä samaan aikaan.

Kesäkaudella Lakeaharju tarjoaa mahdollisuuden frisbeegolfiin, maastopyöräilyyn ja rullahiihtoon. Talvella Lakikselta pääsee hiihtämään Luoma-aholle 12 kilometrin mittaista kunnan ylläpitämää latua pitkin, ja jos haluaa poiketa Vatpakalle, matkaa tulee neljä kilometriä lisää. Laskettelun lisäksi voi lumilautailla tai kokeilla lumiluistimia, lapsille on pulkkamäki. Lumikengillä voi tehdä ihan oman metsäretken haluamaansa suuntaan.

Kesällä Lakikselle suunnitellaan maastopyöräilytapahtumaa ja moottoripyöräkisaa. Muitakin suunnitelmia Niemelällä on kesän osalle, vaikka rinnekausi on vasta vilkastumassa kohti huippusesonkia.

Jaa juttu: