Seminaari jääkärien kotiinpaluun hengessä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kortesjärven perinteinen jääkäriseminaari järjestetään tänä vuonna Vaasassa perjantaina 23. helmikuuta. Tapahtuma on osa laajempaa jääkärien kotiinpaluun 100-vuotisjuhlallisuuksia, joita vietetään 23.-25. helmikuuta.  

Seminaarin teemana on sotilaspoliittinen tilanne Itämeren piirissä vuoden 1918 alussa. Tilannetta Suomen ja Venäjän osalta valottaa suomalainen historiantutkija, professori Martti Häikiö. Ruotsin asemasta ja tilanteesta esitelmöi virolaissyntyinen, Göteborgin yliopistossa vaikuttanut historioitsija, professori emeritus Hain Rebas.

Tohtori Agilolf Kesselring on saksalainen upseeri ja historioitsija. Hänen esitelmänsä käsittelee aihepiiriä Saksan kannalta. Tohtori, Åbo Akademin pohjoismaisen historian dosentti Kenneth Gustavssonin esitys paneutuu Ahvenanmaan näkökulmaan vuoden 1918 tilanteesta.

Jääkäriseminaari järjestetään nyt 21. kerran. Kello 13 alkavan seminaarin järjestelyissä ovat mukana Jääkärisäätiö ja Kauhavan kaupunki sekä Suomen Jääkärimuseo. Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.