Näyttely nälkävuosista koskettaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vapaaehtoisena museo-oppaana toiminut kauhavalainen Irja Pollari hurahti historiaan opastustoiminnan myötä. Iisakin Jussin tuvalla vierailijat halusivat tietää lisää alueesta ja erityisesti viljamakasiineista. Irja Pollari kuuli tarinoita ja etsi tietoa muun muassa kuntapöytäkirjoista.

Viljamakasiinien eli lainamakasiinein perustaminen liittyi nälkävuosiin. Nälkävuosista on tehty tutkimuksia ja väitöskirjoja aivan viime vuosinakin.  Museo-opastuksen innoittamana Irja Pollari ryhtyi opiskelemaan ja suoritti museologian perustutkinnon.

– Minulla oli kuitenkin halu maalata. Niinpä jätin museo-opastukset muille, ja tartuin siveltimeen, kertoo FM, taidekasvattaja Irja Pollari.

Mainos

Syntyi akvarelleja ja öljyväritöitä, jotka kertovat nälkävuosista. Monilla teoksilla on tarina. Apuhoitajana nuoruudessaan työskennellyt Pollari huomioi teoksissaan nälän aiheuttamat fyysiset muutokset; limakalvot kuivuvat, silmäkuopat syvenevät. Nälkäisellä ei ole voimaa olla pystyasennossa.

Irja Pollarin “Nälkävuodet 1860 lähtien – akvarelleja ja öljyväritöitä” -näyttely on esillä Kortesjärven kirjastossa helmikuun ajan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.