Kaksineuvoinen aloitti etälääkärivastaanotot

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa ensimmäiset potilaat ovat päässeet käymään etälääkärin vastaanotolla Lappajärvellä ja Alahärmässä.  Etälääkäri tarvitsee kumppanikseen päivystävän sairaanhoitajan, joita jokaisella hyvinvointiasemalla jo on.

Lääkärin vastaanotolle pääsee samaan tapaan kuin aikaisemminkin. Potilas varaa ajan ja kertoo vaivansa. Hoitaja tekee hoidontarpeen arvioinnin ja miettii, mikä potilaan asiaa parhaiten palvelee.

Etävastaanotolle ajan saanut potilas tulee vastaanotolle samoin, kun lääkärinvastaanotolle tullessaan. Vastaanotto tapahtuu hoitajan huoneessa. Hoitaja on läsnä koko ajan ja käyttää tietokonetta. Asiakkaan ei tarvitse tietokonetta käyttää.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen johtava ylilääkäri Heidi Ojala toteaa, että 80 prosenttia terveyskeskuslääkärin käynneistä soveltuu etälääkärin vastaanotolle. Varsinaisiin toimenpiteisiin, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai intiimeihin asioihin etälääkärin vastaanotto ei sen sijaan sovellu. Kaksineuvoisen etälääkärin vastaanotolla on käytössään muun muassa iho- ja korvakamerat sekä stetoskooppi.

Asiakaskyselyn mukaan etälääkärin vastaanotolla käyneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.