• Vimpelin kunnan edustajat toivottivat Jussi Niinistön tervetulleeksi juhlaan.

Vapaus on otettu Vimpelissä aina vakavasti

Sotakoulun 100-vuotisjuhla kiinnosti Vimpelissä. Väkeä saapui paikalle niin Vimpelistä kuin kauempaakin.

Juhlapuhuja, puolustusministeri Jussi Niinistö siteerasi puheensa aluksi Vimpelin kunnan kotisivulta löytynyttä teesiä ”Vimpelin kunta on tullut tunnetuksi pienenä, mutta itsenäisyydestään kiinni pitävänä kuntana. Meillä mahdottomuudet muutetaan mahdollisuuksiksi.”

-Vapauteen on Vimpelissä suhtauduttu aina vakavasti, Niinistö totesi ja onnitteli puheessaan Vimpelin kuntaa itsenäisyytensä säilyttämisestä.

Paras tapa kunnioittaa sotakoulun muistoa on pitää huolta toimivasta maanpuolustuksesta, Niinistö totesi.

-Kaikkien puolustushaarojen on oltava kunnossa ja ajanmukaisessa aseistuksessa. Seuraava iso hankinta ovat maavoimien uudentyyppinen liikkuva tykistö.

Tilaisuuden aluksi tervehdyssanat esitti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Tuomisalo. Juhlassa musiikista vastasivat Pohjanmaan maanpuolustussoittokunta Sami Salmivuoren johdolla sekä Vimpelin Mieslaulajat. Esa Rentola lausui Honkajoen rukouksen Tuntemattomasta sotilaasta. Seppo Kataja kertoi sotakoulun arjesta ja haasteista. Tervehdyksiä toivat eversti Jouko Rauhala RUK:sta, kapteeni Mikko Halkilahti RUL:sta, kenraalimajuri Kalervo Sipi Vapaussodan Perinneliitosta, everstiluulnantti Mika Piiroinen puolustusvoimien Pohjanmaan aluetoimistosta ja prikaatikenraali Pertti Laatikainen Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksestä. Tilaisuuden juonsi Martti Sunnari.

Jaa juttu: