Vimpelin sotakoulu juhlii

Ensi torstaina, 28. joulukuuta, vietetään Vimpelin sotakoulun satavuotisjuhlaa.

Ensi torstaina, 28. joulukuuta, vietetään Vimpelin sotakoulun satavuotisjuhlaa.

Juhlapäivä alkaa seppeleenlaskuilla Pokelan vartiomuistomerkillä kello 12 ja kirkonkylän muistomerkillä Lukkarinpuistossa kello 12.30. Kello 13 siirrytään yhteiskoululle. Siellä alkaa kello 14 pääjuhla, jossa juhlapuheen pitää puolustusministeri Jussi Niinistö.

Vuosipäivän merkeissä sotakoulun juhlatoimikunta kiinnitti eilen avopalvelukeskus Toimelan eteisen seinään sotakoulun muistolaatan. Toimikunnan puheenjohtaja Tuomo Vihriälä kertoo, että paikalla sijaitsi aikanaan Helge Lakasen kauppa, josta käsin sotakoulun esikunta toimi, ja jossa myös kirjailija Antti Tuurin mukaan päätettiin koulutuksen Vimpeliin tulosta.

Nykyisen reserviupseerikoulun edeltäjä sotakoulu oli suojeluskunnille ärjestetty kahden viikon mittainen pikakurssi, jossa punaisilta suojassa koulutettiin sotilaskouluttajia ja -johtajia.

Jaa juttu: