Soinissa positiivista talouskehitystä

Julkaistu:

Aihe:

Vaikka valtionosuudet pienenevät huomattavasti ensi vuonna, Soinissa odotetaan hyvää talousvuotta. Talousarvio on laskettu 112 952 euroa alijäämäiseksi, mutta asian suhteen ei ole vielä heitetty kirvestä kaivoon. Menoja tarkastellaan, työllisyys on parantunut ja vuosikate on ollut kasvussa viime vuosina, joten parempaa voi olla luvassa. Myös kuluvan vuoden miinusmerkkinen talousarvio on nousemassa plussan puolelle.

Kunnallisvero pidetään Soinissa ennallaan 21,75 prosentissa ja yleinen kiinteistövero laskettiin alimpaan mahdolliseen pykälään.

Suurin rasite taloudelle ovat lainat, joita on viime vuosina lyhennetty jo 1,5 miljoonalla eurolla. Ensi vuonna lainoja lyhennetään 1,4 miljoonalla eurolla. Isot lainat on pienessä kunnassa otettu elinkeinoelämän tarpeisiin. Kunta rakennutti takavuosina muun muassa Kohiwoodille 6 000 neliön hallin, lunasti Heikinmäen sahan alueen konkurssin jälkeen ja sillä on monia yritystakauksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.