Isonvihan aika koetteli kortesjärveläisiä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Purmojärven ja lähialueen tapahtumat nousevat esiin Kirsti Loukola-Ruskeeniemen tänä syksynä julkaisemassa Kiljukotka-romaanissa. Kirjan tapahtuma sijoittuvat isonvihan aikaan. Kirjan kirjoittaja vieraili Lappajärven ja Kortesjärven kirjastoissa kertomassa uutuuskirjastaan.

Isonvihan kausi ajoittuu 1700-luvun alkuvuosikymmenille. Kortesjärvellä isonvihan ajasta muistuttaa Purmojärvellä oleva Ruosteenojan taistelun muistomerkki.

Kirsti Loukola-Ruskeeniemi on tutkija ja tietokirjailija, jonka sukujuuret ovat Kortesjärvellä. Tutkijan tarkkuudella hän on paneutunut tausta-aineistoon, jota hän on Kiljukotka-kirjaansa varten kerännyt. Kirja perustuu historiallisiin lähteisiin, mutta päähenkilöitä ei ole kirkonkirjoissa.

–Lappajärven pappi Laurentius Essevius oli venäläisten myötäilijä ja hänen poikansa Mårten Essevius toimi venäläisten voutina. Venäläiset eivät vieneet pappia kuulusteluihin eivätkä polttaneet kirkonkirjoja. Kirkonkirjoista pystyin laskemaan, montako kuoli, kun venäläiset tulivat, ja mihin he kuolivat. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.